Fodbold

Forsvarer Bale trods brud på intern regel

Gareth Bale missede Real Madrids mesterskabsfejring i sidste uge på grund af rygproblemer.

Alle spillere møder op for at overvære holdets hjemmekampe. Om man er i truppen eller ej. Om man er skadet eller ej.

Sådan lyder en intern regel i Real Madrid ifølge den spanske sportsavis AS.

Men ikke desto mindre glimrede Gareth Bale i sit fravær lørdag i sidste uge, da Real Madrid vandt med 4-0 over Espanyol på Santiago Bernabeu og sikrede sig mesterskabet. Waliseren forklarede selv, at han havde smerter i ryggen, og derfor ikke kunne deltage.

Alligevel kunne spanske journalister ikke dy sig for at stikke lidt til Real Madrid-træner Carlo Ancelotti på pressemødet inden søndagens kamp mod Atlético Madrid. Her kunne han forklare, at der var en god grund til, at Bale ikke engang sad på tribunen.

- Alle er glade for Bale. Han var der ikke, fordi han ikke kunne bevæge sig. Det er også sket for mig, når ens ryg blokerer, siger Ancelotti på pressemødet ifølge AS.

- Men hvis han har det godt, træner han med ligesom de andre. Det er ikke, fordi han fryses ude. Han kunne bare ikke bevæge sig.

Gareth Bale skrev selv på Twitter:

- Jeg er meget skuffet over, at jeg ikke er i stand til at tage del i aftenens fejring på grund af smerter i ryggen. Men jeg er meget stolt af holdet. Nyd aftenen, gutter!

Har han spillet sin sidste kamp for klubben?

Gareth Bale har været Real Madrids-spiller siden 2013, hvor han fik en guldrandet kontrakt med den spanske hovedstadsklub.

Men nærmest siden dag ét – og særligt i årene efter kontraktforlængelsen i 2016 – har waliseren været mindre populær i Madrid, fordi han ifølge fans og eksperter ikke har leveret på et niveau, der svarer til hans rekordhøje løn i Real Madrid.

Gareth Bales kontrakt i Real Madrid udløber til juni, og hvis man stoler på Ancelottis beskrivelse af Bales smerter, kan waliseren havr spillet sin sidste kamp i den hvide trøje.

Real Madrid mangler at spille fire kampe i sæsonen, men med et forspring på 15 point til Barcelona, er mesterskabet altså hjemme.

Atlético Madrid og Real Madrid tørner sammen i LaLiga søndag. Du kan se kampen på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.