Fodbold

Manchester City trækker fra Liverpool i titelkampen

Liverpool kunne søndag se Manchester City stikke af i toppen af Premier League med tre kampe tilbage.

Det engelske mesterskab er kommet tættere på at havne i Manchester City i løbet af denne weekend.

Manchester City udnyttede i hvert fald et af Liverpools sjældne pointtab til at øge forspringet i toppen af Premier League.

Søndag aften vandt City 5-0 hjemme over Newcastle, dagen efter at Liverpool havde spillet uafgjort 1-1 hjemme mod Tottenham.

Med sejren er City oppe på 86 point med tre spillerunder tilbage. Det er tre point mere end Liverpool på andenpladsen.

I midtugen røg City ud af Champions League efter samlet nederlag til Real Madrid i semifinalen, så søndag var en mulighed for oprejsning i den hjemlige liga.

City kom foran 1-0 på et drømmemål efter 19 minutter. Midtbanespilleren Ilkay Gündogan vippede en bold ind i bagest i feltet, hvor backen João Cancelo kom løbende.

I stedet for at heade direkte på mål sendte Cancelo bolden på tværs, og her dukkede angriberen Raheem Sterling op og pandede den i mål. Flot timing og præcision.

Skidt aktion af Esbjerg-kending

Efter 38 minutter øgede City-stopperen Aymeric Laporte til 2-0, efter at Newcastle-keeperen Martin Dúbravka ikke kunne holde et skudforsøg fra Gündogan.

Det var skidt målmandsspil fra den tidligere Esbjerg-keeper, og kampen havde reelt fundet sin afgørelse.

Efter en time øgede Citys midtbanespiller Rodri til 3-0 på et hovedstød, inden indskiftede Phil Foden og Sterling med et mål hver i tillægstiden gjorde det til slutresultatet 5-0.

De mange mål så ud til at glæde City-manager Pep Guardiola på sidelinjen. Det kan nemlig blive afgørende ved pointlighed.

Hvis målforskellen bliver afgørende, så fører City nu på den konto med fire mål.