Fodbold

Dramatiske kampe i vente på stor sidste spilledag

Søndag skal vi have fundet en vinder i Serie A og Premier League.

Sæsonen nærmer sig sin afslutning i sæsonens fem største ligaer.

Paris Saint-Germain, Bayern München og Real Madrid er alle hver især kåret til mestre i deres respektive ligaer. Dog er der endnu ikke vundet en vinder i Serie A eller Premier League.

AC Milan og Inter samt Manchester City og Liverpool kæmper om de respektive mesterskaber.

TV 2 SPORT har her samlet et overblik over ligaerne i Tyskland, Spanien, Italien, England og Frankrig, hvor vi beskriver de forskellige top- og bundkampe.

Artiklen er opdateret lørdag 21. maj klokken 23.00.

Spanien

Real Madrid er mester, FC Barcelona bliver nummer to, mens Atlético Madrid og Sevilla skal fordele tredje- og fjerdepladsen mellem sig i sidste spillerunde søndag.

Betis og Sociedad er kvalificeret til Europa League. Villarreal og Athletic Bilbao kæmper om syvendepladsen, der giver adgang til kvalifikationen til Conference League.

Levante og Alaves rykker ud af LaLiga. Cadiz, Mallorca og Granada kæmper for at undgå den sidste nedrykningsplads.

Frankrig

I Ligue 1 er Paris Saint-Germain franske mestre, Monaco tager andenpladsen, imens Marseille bliver nummer tre.

Rennes tog sig af fjerdepladsen foran Kasper Dolberg og Nice. De får dog en plads i kvalifikationen til Conference League.

I bunden rykker Bordeaux og Metz ned, imens St. Etienne skal spille playoffkampe om at blive i Ligue 1.

Italien

Se den spændende sidste Serie A-spillerunde fra klokken 17.45 på TV 2 SPORT X.

AC Milan (83 point) og Inter (81 point) kæmper om mesterskabet i sidste spillerunde søndag.

Indbyrdes opgør er afgørende i tilfælde af pointlighed, og Milan er bedst her, så en uafgjort ude mod Sassuolo sikrer AC Milan klubbens første mesterskab siden 2011. Inter har besøg af Sampdoria.

Napoli og Juventus er sikret henholdsvis tredje- og fjerdepladsen og dermed Champions League i næste sæson.

Lazio og AS Roma tager sig af femte- og sjettepladsen, der giver plads i Europa League. Fiorentina snuppede syvendepladsen foran Atalanta og Joakim Mæhle i sidste spillerunde og sikrer deltagelse i Conference League-kvalifikationen.

Venezia og Morten Frendrups Genoa er rykket ud. Salernitana og Cagliari kæmper for at undgå den sidste nedrykningsplads.

Tyskland

Bayern München er mester. Dortmund, Leverkusen og RB Leipzig udgør i den rækkefølge resten af top-4 og deltager i næste sæsons Champions League.

Union Berlin og Freiburg er kvalificeret til Europa League, mens FC Köln er kvalificeret til Conference League.

Arminia Bielefeld og Greuther Fürth rykker ud. Schalke 04 og Werder rykker op fra 2. Bundesligaen. Hamburger SV og Hertha Berlin spiller playoff om den sidste plads.

England

Mesterskabet er et anliggende mellem Manchester City og Liverpool.

Manchester City bliver mester med en sejr hjemme over Steven Gerrards Aston Villa. Liverpool møder hjemme Wolverhampton.

Målscoreren bliver afgørende, hvis holdene ender à point, og Manchester City (96-24) er syv mål bedre end Liverpool (89-24).

Tottenham (68 point) og Arsenal (66 point) kæmper om fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League. Nummer fem kommer i Europa League.

Manchester United (58 point) og West Ham (56 point) skal i sidste runde fordele sjette- og syvendepladsen, der giver adgang til henholdsvis Europa League og Conference League, mellem sig.

Watford og Norwich rykker ud af Premier League, mens Burnley og Leeds kæmper for at undgå den sidste nedrykningsplads.

Fulham og Bournemouth rykker op i Premier League. Luton, Huddersfield, Nottingham Forest og Sheffield United spiller playoffkampe om den sidste plads.

Danmark

Lad os lige tage Danmark med. Her er spændingen om guldet ikke stor, for mesterskabet er reelt afgjort. Kun matematikken adskiller FC København fra mesterskabet.

Hvis FC København ikke skal løfte trofæet søndag, kræver det, at de taber hjemme til AaB, mens FC Midtjylland vinder på udebane over Randers, og at FC Midtjylland derudover henter ni mål på hovedstadsklubben.