Fodbold

- Det er noget af et statement, siger ekspert om Haaland-transfer

Erling Haaland bliver en succes i Manchester City. Sådan lyder vurderingen fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun.

Erling Haaland skifter fra sommer en gul spillertrøje ud med en lyseblå.

Det bliver virkeligheden, hvis ellers den norske stjerne kan blive enig om de personlige vilkår med Manchester City.

Dermed forlader Haaland, med al sandsynlighed, Dortmund efter tre yderst succesfulde sæsoner, hvor det er blevet til svimlende 82 mål i 85 kampe.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun er spændt på at se stjerneangriberen i sin nye klub, og han tror, der er tale om et godt match. Men der kan komme udfordringer.

- Jeg tror, Haaland bliver en succes I City. Han er en uhyggelig effektiv angriber. Det er voldsomme stats, han kommer med. Han kommer til et hold, der skaber rigtig mange chancer. Han kan stort set det hele som afslutter. På den led skal han nok blive en succes.

- Men det er ikke mere end et år siden, de betalte nogenlunde det samme for Jack Grealish. Det er bestemt ikke gået som håbet. Eden Hazard i Real Madrid er også et eksempel. Men det vil alligevel være vanskeligt for mig, med ære i behold, at påstå, at han vil blive en fiasko i City.

Morten Bruun tilføjer, at han ikke ser Haaland som en klassisk Manchester City-spiller. Blandt andet mangler nordmanden nogle kompetencer i forhold til at indgå i samspillet med sine holdkammerater.

Men eksperten forudser, at Haaland med tiden vil kunne tilpasse sig spillestilen i den engelske storklub.

Det handler om Champions League

I Manchester City har man i en årrække været vant til at have en angriber, der scorer efter behag.

I mange sæsoner haglede argentinske Sergio Agüero mål ind på samlebånd for storklubben, men den seneste tid har der manglet en, der har kunnet udfylde argentinerens tomrum.

- De har været vant til at have en angriber, der laver 20-25 mål per sæson. Det havde de i Agüero, men det har de ikke længere. Her er en (Haaland, red.), som de har hentet målrettet. Det er til dén position, som de er nødt til at forbedre. Gabriel Jesus er ikke en angriber, der laver 25 mål per sæson, lyder det fra Morten Bruun.

Haaland har i sin Dortmund-kontrakt haft en frikøbsklausul, der eftersigende var på 75 millioner euro - cirka 560 millioner kroner. En klausul Manchester City har udløst for at hente angriberen, og det er med tanke på specielt én ting.

- Det er også et resultat af deres fortvivlede jagt på Champions League. Han skal være den afgørende brik i jagten på trofæet med de store ører.

- Det er noget af et statement af City. Det er en spiller, som hele Europa har jagtet, slutter Morten Bruun.

På A-landsholdet har Erling Haaland indtil videre spillet 17 landskampe med 15 mål til følge.