Fodbold

Dortmund henter stortalent efter Haaland-salg

Samme dag som Borussia Dortmund har indgået en aftale med Manchester City om salget af Erling Haaland, har den tyske klub hentet en ny spiller.

Borussia Dortmund har reageret hurtigt. Rigtig hurtigt.

Tirsdag eftermiddag offentliggjorde den tyske klub, at den har solgt den norske stjerneangriber Erling Haaland til Manchester City.

Få timer senere har klubben så annonceret købet af et nyt offensivt stortalent i form af 20-årige Karim Adeyemi, der skifter fra Red Bull Salzburg til sommer.

Og ligesom Haaland gør, besidder Karim Adeyemi et ekstraordinært stort talent.

- Han er et af de teknisk dygtigste talenter i Europa. Vi så ham være helt ustyrlig mod Brøndby. Han er en dygtig dribler og formår at gøre sin smalle størrelse til en fordel.

- Potentialet i ham er enormt, og med tiden vil han kunne blive solgt videre til en endnu større klub. Ligesom vi har set med blandt andet Dembele og Haaland, lyder det fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

Adeyemi bestod tirsdag sit lægetjek i klubben og har underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2027.

Minder på ingen måde om Haaland

Karim Adeyemi og Erling Haaland har mange ligheder.

De er begge offensivspillere, stortalenter og kom til Borussia Dortmund fra østrigske Red Bull Salzburg.

Alligevel er der, ifølge Mads Junker, stor forskel på de to spillere.

- Der er ikke tale om "den nye Haaland", for det kan man jo næsten ikke blive. På mange måder har Dortmund hentet en anden slags spiller. Karim Adeyemi er mere en kantspiller, der også kan spille nier, og han er mere en teknisk dibler end Haaland er. I virkeligheden minder han måske mere om en type som Phil Foden.

- Derfor er Adeyemi nok heller ikke hentet ind som en direkte erstatning for Haaland. Men med tiden kan han, ligesom Haaland blev, blive et stort salg for Dortmund, siger Mads Junker.

Karim Adeyemi har spillet i Red Bull Salzburg siden sommeren 2018, hvor han har bidraget med 33 mål og 23 assist i 92 kampe.