Fodbold

Officielt: Haaland er ny Manchester City-spiller

Manchester City og Dortmund blev enige om en handel i maj, og nu er Erling Haaland præsenteret i Manchester-klubben.

Rygterne svirrede længe, og nu er det hele endegyldigt på plads.

I maj blev Manchester City og Borussia Dortmund enige om et beløb for den norske stjerne Erling Braut Haaland. En måned senere er det hele på plads, og han har skrevet under på en kontrakt frem til 2027.

Det oplyser Manchester City på sin hjemmeside.

Den 21-årige nordmand går dermed i sporene af sin far, Alf-Inge, da Haaland senior spillede for de lyseblå i Manchester fra 2000-2003.

I dag, 13. juni 2022, er det akkurat også 22 år siden, at hans far skrev under med klubben.

Men nu gælder det sønnike, som forlader Borussia Dortmund efter tre sæsoner, hvor han har scoret spandevis af mål. I skrivende stund hedder statistikken 85 mål i 88 Dortmund-kampe.

Forinden var det 29 scoringer i 27 opgør for østrigske Salzburg.

Dortmund har efterfølgende offentliggjort Haalands erstatning. Den tyske storklub har hentet det tyske stortalent Karim Adeyemi i Salzburg, hvor man også netop hentede Haaland.

20-årige Adeyemi kommer til Dortmund på en kontrakt, der gælder til og med sommeren 2027.

Nøglen til Champions League

Haaland havde i sin Dortmund-kontrakt haft en frikøbsklausul, der eftersigende var på 60 millioner euro – cirka 450 millioner kroner. En klausul, som Manchester City har udløst for at hente angriberen.

De mange penge er formentlig brugt som et led i planen om at vinde Champions League for første gang i klubbens historie. Sådan tolker TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo det i hvert fald.

- Det er kæmpestort for Manchester City at få Haaland. Det er den profil, de har manglet. De vil vinde Champions League, og med Haaland i folden vil de have endnu større chancer i næste sæson.

- Hvis Manchester City vinder Champions League, vil man kigge tilbage og sige: "Det var ham, der var den manglende brik i puslespillet", siger Hebo.

På A-landsholdet har Erling Haaland indtil videre spillet 17 landskampe med 15 mål til følge.