Ukraine spiller første kamp siden invasion

Onsdag spiller Ukraine venskabskamp mod klubben Borussia Mönchengladbach. Overskuddet går til velgørenhed.

For første gang siden Ruslands invasion af Ukraine den 24. februar vender Ukraines landshold onsdag tilbage til grønsværen.

Det sker i velgørenhedens tegn i en venskabskamp mod den tyske fodboldklub Borussia Mönchengladbach. Overskuddet fra kampen går til Ukraine, og alle ukrainske statsborgere får gratis adgang til stadion i Tyskland.

Kampen tjener samtidig som forberedelse til Ukraines VM-playoffkamp mod Skotland den 1. juni.

På trods af et hektisk kampprogram for Mönchengladbach var klubben hurtig til at sige ja til træningskampen, fortæller træner Adolf Hütter.

- Der var ingen eftertanke, da vi blev kontaktet af Det Ukrainske Fodboldforbund. Vi sagde omgående ja, fordi vi gerne vil støtte det ukrainske landsholds forberedelse til VM-playoffkampen mod Skotland.

- Det er Ukraines første kamp, siden krigen brød ud. Derfor er vi stolte over værtsrollen taget situationen i betragtning, siger han i en pressemeddelelse.

Mange spiller i hjemlandet

Størstedelen af det ukrainske landshold spiller normalt i den hjemlige ukrainske liga, som blev suspenderet den 24. februar.

18 ud af 26 spillere fra Ukraines trup til EM i 2021 spillede i den ukrainske liga, som altså har været suspenderet siden invasionen.

Flere af Ukraines spillere har derfor ikke spillet en officiel kamp i flere mĂĄneder.

Mönchengladbach har dog ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene af den grund, lyder det fra træneren.

- Vi sigter efter en god præstation og vil yde værdig modstand til det ukrainske landshold. Vi har en række spillere med skader, men vi går til kampen med to stærke hold til hver halvleg, siger han.

Playoffkamp udskudt

Mönchengladbachs stadion har en kapacitet på knap 60.000 pladser. Billetter til kampen er til salg for mellem 5 og 15 euro (37 - 112 kroner).

Startfløjtet til venskabskampen mellem Borussia Mönchengladbach og Ukraine lyder onsdag klokken 20.45.

Ukraine skulle oprindeligt have spillet VM-playoffkamp mod Skotland i marts, men den blev udskudt til 1. juni grundet invasionen.

Vinderen af kampen møder Wales den 5. juni, hvor en billet til VM i Qatar er på højkant.