Fodbold

- Det er fortjent, vi rykker ned, siger skuffet profil

Sønderjyske-spilleren Stefan Gartenmann er selvsagt ærgerlig over, at klubben nu skal en tur i 1. division. Men han synes ikke, det er ufortjent.

Denne onsdag symboliserer en trist dag i Sønderjyskes fodboldhistorie.

Efter 14 sæsoner i streg i landets bedste række skal traditionsklubben efter sommer en tur ned i 1. division.

Det er en kendsgerning, efter Sønderjyske blot spillede 1-1 hjemme mod Nordsjælland, hvilket matematisk slukkede Superliga-drømmende for den kommende sæson.

Det er en forfærdelig følelse

Esben Hansen, sportsdirektør i Sønderjyske

Den barske virkelighed gør ondt på klubbens profil Stefan Gartemann, der dog havde set den triste skæbne komme.

- Kigger vi over hele sæsonen, har vi simpelthen for mange af de her kampe, hvor vi egentlig gør nok og gør det okay, men alligevel ender med et eller nul point. Det er en skarphed, vi har manglet hele den her sæson, og kigger man på det, er det fortjent nok, at vi rykker ned.

- Det er selvfølgelig ikke nogen overraskelse. Vi havde set den komme, og vi har vidst, at det har været svært. Den har ligget og luret, men det gør altid lidt ondt, når det er definitivt. Man lever hele tiden i håbet om, at vi kan skabe miraklet, fortæller Gartemann til TV Syd efter kampen.

Direkte adspurgt om fremtiden fortæller Gartenmann, at han endnu ikke ved, hvor han skal spille efter sommer.

Frustreret sportsdirektør

For Sønderjyskes sportsdirektør, Esben Hansen, kommer nedrykningen heller ikke som nogen stor overraskelse.

Han ærgrer sig i stedet mere over måden, den er kommet på.

- Det er en forfærdelig følelse. Det var en kamp, hvor vi aldrig måtte komme i problemer, men det er et meget godt billede på vores forår. Det er sjette gang, vi smider en føring og fjerde gang, det sker til allersidst.

- Det er ikke tilfældigt, og det er en skidt fornemmelse. Jeg synes, det er en forfærdelig måde endegyldigt at rykke ned på, siger Esben Hansen.

Sønderjyske har ellers i en årrække haft stor succes i dansk fodbold. Klubben fra Haderslev vandt DM-sølv i 2016, spillede europæisk fodbold af to omgange, mens det også blev til to pokalfinaler (og en pokaltriumf i 2020) de seneste to år.

Men om to runder er det slut med Sønderjyske i Danmarks bedste fodboldrække.