VM fodbold

Nu åbnes der sag om ulovlig spiller

Efter beskyldninger om brug af en ulovlig spiller åbner FIFA sag mod det ecuadorianske fodboldforbund.

Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) har onsdag åbnet en sag mod det ecuadorianske fodboldforbund efter beskyldninger om brugen af en ulovlig spiller.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Anklagen kommer fra det chilenske fodboldforbund, som hævder at kunne bevise, at Byron Castillo, som optrådte i 8 af Ecuadors 16 VM-kvalifikationskampe, blev født i Tumaco i Colombia i 1995 og ikke i Ecuador i 1998, som der står i hans fødselsattest.

Det chilenske fodboldforbund vil have Ecuador taberdømt i kampene, hvor Byron Castillo deltog. I de otte kampe, Castillo deltog i, vandt Ecuador 14 ud af de 26 point, der endte med at kvalificere landet til VM i Qatar.

Taberdømmes Ecuador i kampene, kan det bane vej for Chiles deltagelse til VM senere i år. Chile endte VM-kvalifikationen som nummer 7 med 19 point.

Hvis Chile får point for to kvalifikationskampe mod Ecuador, og Ecuador fratrækkes 14 point, overtager Chile Ecuadors plads til VM. Det fortæller en advokat fra det chilenske fodboldforbund til Reuters.

I forbindelse med sagen har FIFA inviteret det ecuadorianske fodboldforbund til at forelægge sin holdning til FIFA's disciplinære komité.