Fodbold

Traditionsklub rykker ned

Sønderjyske kan med to runder tilbage af indeværende sæson ikke længere sikre sig overlevelse i Superligaen.

I 2008 rykkede Sønderjyske op i Superligaen, og siden da har de etableret sig som en topaktuel klub i dansk fodbold med 14 Superliga-sæsoner i streg.

Klubben fra Haderslev vandt DM-sølv i 2016, spillede europæisk fodbold af to omgange, mens det også blev til to pokalfinaler (og en pokaltriumf i 2020) de seneste to år. Men nu er det slut med Sønderjyske i toppen af dansk fodbold.

Henrik Hansens tropper skulle nemlig bruge en sejr over FC Nordsjælland for at holde fast i håbet om overlevelse, og trods en mand i overtal i godt en time lykkedes sønderjyderne ikke med at vinde. Derfor hedder det 1. division fra næste sæson.

Sønderjyske har på 30 kampe i denne sæson samlet 22 point sammen. Blot fire sejre er det blevet til. To af dem er kommet inden for de seneste fem kampe i nedrykningsspillet.

Sønderjyske er dog ikke færdige i Superligaen i denne sæson, da der stadig resterer to spillerunder. Kampe, der dog ikke får en sportslig betydning for de lyseblå.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

FC Nordsjælland blev reduceret til 10 mand efter 32 minutter. Forsvarspilleren Adamo Nagalo blev udvist, da han som bagerste mand spændte ben for Sønderjyskes Peter Christiansen.

Trods udvisningen fik FCN-angriber Benjamin Nygren kort efter en stor scoringsmulighed i en fri position i feltet. Men Sønderjyske-keeperen diskede op med en flot fodparade.

Efter 62 minutter udnyttede Sønderjyske overtallet og scorede til 1-0. Peter Christiansen gled bolden i mål efter en flot løftet aflevering ind i feltet.

Sønderjyske havde i slutfasen muligheden for at fordoble føringen, men i stedet udlignede FC Nordsjælland til 1-1. Midtbaneprofilen Magnus Kofod brugte hovedet til at heade bolden i mål og sendte dermed Sønderjyske ned i 1. division.

For FC Nordsjælland betyder resultatet, at holdet ligger ni point over nedrykningsstregen og har fem point op til Viborg på førstepladsen i Superligaens nedrykningsspil.