Fodbold

Frank kæmper mod Klopp og Guardiola om stor pris

Længere nede i artiklen kan du stemme på din favorit til at vinde prisen.

Thomas Frank har sørget for, at Brentford overlever sin første sæson i Premier League efter sidste års oprykning, og det kan han nu blive hædret for.

Den danske træner er således nomineret som sæsonens manager i den engelske fodboldliga, oplyser Premier League på sin hjemmeside fredag.

Han nægter dog at tage hele æren for de gode præstationer.

- Selvfølgelig er det rigtig dejligt. Jeg synes, det er en anerkendelse af det hårde arbejde, spillerne og staben leverer. Det har jeg sagt før. Selvfølgelig forstår jeg, at jeg er frontfiguren, siger han ifølge tipsbladet.dk på fredagens pressemøde.

- Det er mig, der snakker til jer (pressen, red), og det er mig, der får skylden, når det går dårligt, men ingen kan gøre det på egen hånd. Vi har brug for en fantastisk stab bag os, lyder det fra danskeren.

Og det er ikke hvem som helst, danskeren dyster med:

  • Jürgen Klopp, Liverpool
  • Pep Guardiola, Manchester City
  • Eddie Howe, Newcastle
  • Thomas Frank, Brentford
  • Patrick Vieira, Crystal Palace

Afstemning

Hvem fortjener prisen som årets manager i Premier League?

I motivationen for at nominere Thomas Frank fremhæves især Brentfords sejre over flere af Premier Leagues store klubber.

- Danskeren har leveret en utrolig debutsæson i Premier League. Han har ført oprykkede Brentford til en 13.-plads, ligesom han har fået ros for sit holds strålende spillestil, som har hjulpet holdet til at slå Chelsea, West Ham, og Arsenal, lyder det på Premier Leagues hjemmeside.

Fodboldfans har mulighed for at stemme på deres favorit, og når stemmerne er talt op, bliver de lagt sammen med stemmerne fra et panel af fodboldeksperter.

Thomas Frank blev cheftræner i Brentford i oktober 2018, da klubben lå i den næstbedste række.

Han fik en forfærdelig start og tabte otte ud af de første ti kampe, han stod i spidsen for. Men ledelsen i Brentford holdt fast, og i sommeren 2021 endte det altså med oprykning til Premier League efter en sejr over Swansea i den afgørende playoff-finale.

Allerede året forinden havde Brentford nået playoff-finalen, men tabte til Fulham.