Fodbold

Liverpool vinder FA Cup-finalen efter stort drama

Finalen mellem Liverpool og Chelsea måtte ud i straffesparkskonkurrence for at finde sin afgørelse. Her scorede Kostas Tsimikas det afgørende mål.

Der var dramatik til det sidste, da årets FA Cup-finale skulle afgøres.

Liverpool og Chelsea måtte ud i både forlænget spilletid og straffespark ved stillingen 0-0, inden Kostas Tsimikas kunne sende pokalen til Liverpool.

I straffesparkskonkurrencen lignede Chelsea-anfører Cesar Azpilicueta skurken, da han sendte sit straffespark på stolpen efter en scoring fra hvert hold.

Sadio Mane fik siden muligheden for at afgøre kampen, men teknikken svigtede, og Chelsea fik muligheden igen. Efter to sikre scoringer fra begge hold blev Mason Mounts forsøg reddet af Alisson.

Kostas Tsimikas fik lov til at sparke det afgørende spark. Den gik ind, og så kunne jublen ellers bryde løs hos de rødklædte.

Det er første gang siden 2006, at Liverpool går hele vejen i FA Cuppen. Klubben har nu vundet den største af de engelske pokalturneringer otte gange, hvilket er lige så mange gange som Chelsea og Tottenham. Arsenal og Manchester United har vundet henholdsvis 14 og 12 gange.

Danske Andreas Christensen var helt ude af truppen for Chelsea.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Efter en Liverpool-domineret indledning på finalen og et nærgående Luis Diaz-forsøg kom Chelsea frem til flere store muligheder. Men Christian Pulisic afsluttede snert forbi, og Marcos Alonso tabte sin duel med Liverpool-keeper Alisson Becker efter en skidt førsteberøring.

Liverpool mistede sin egyptiske angrebsstjerne, Mohamed Salah, til en skade efter en halv time, og afløseren Diogo Jota sparkede lige før pausen et godt indlæg over målrammen, ligesom Romelu Lukaku kort efter lukkede en uskarp første halvleg med et misbrugt forsøg.

Tendensen fortsatte i begyndelsen af anden halvleg. Pulisic skød lige forbi, og Alonso ramte overliggeren på et frispark fra en meget spids vinkel i en lovende Chelsea-periode, inden Liverpool bød ind med forsøg til Andrew Robertson og Luis Diaz.

En stor del af de misbrugte forsøg i opgøret var skud fra distancen, og efterhånden som anden halvleg skred frem, var det også alt, hvad holdene tillod hinanden at komme frem til.

Liverpool kreerede i slutfasen dog tre store tilbud. Livlige Luiz Diaz ramte ydersiden af stolpen, Andrew Robertson traf den anden stolpe fra tæt hold efter indskiftede James Milners indlæg, og den meget livlige Diaz drejede et forsøg lige forbi rammen.

Den forlængede spilletid var knap så chancerig. Holdene virkede til at være indstillede på en ny duel fra straffesparkspletten.

Den fik de, og det lignede længe en Liverpool-triumf, efter at César Azpilicueta sendte sit forsøg på stolpen, men Chelsea-keeper Edouard Mendy reddede fra landsmanden Sadio Mane, der fik ansvaret for Liverpools femte forsøg.

Ekstra spark var således påkrævet, og efter en scoring til hver missede Mason Mount, og den indskiftede græske venstreback Kostas Tsimikas, der i foråret 2017 var med til at rykke ud af Superligaen med Esbjerg, afgjorde finalen.