Fodbold

AC Milan kan vinde "signifikant" mesterskab - men noget vil mangle

Det vil sende et stort signal, hvis det lykkes AC Milan at vinde mesterskabet. Men europæisk succes er vigtigere, mener Mads Junker.

Se AC Milan mod Atalanta klokken 18 på TV 2 PLAY efterfulgt af Cagliari - Inter klokken 20.45 på TV 2 SPORT X.

Der er ikke noget at sige til, hvis det summer lidt ekstra i maverne på AC Milan-fans søndag.

Hvis alt flasker sig, kan de kalde sig italienske mestre for første gang siden 2011, når runde 37 er færdigspillet. Kun rivalerne fra Inter kan spænde ben for AC Milan.

AC Milan bliver mestre, hvis ...

  • De slår Atalanta søndag, mens Inter smider point mod Cagliari samme aften
  • De får point mod Atalanta, mens Inter taber til Cagliari
  • De henter fire point i de sidste to runder - uanset, hvordan det går Inter, da AC Milan er bedre indbyrdes

Scenarierne lagt sammen er TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker overbevist om, hvor favoritværdigheden ligger.

- Milan er åbenlyst favoritter med to kampe tilbage. Kampen i dag (søndag red.) er den sværeste, selvom det er hjemme. Det kan godt være her, de skal bruge deres livline, hvor de kan nøjes med en uafgjort.

Hvordan vurderer du chancerne for, at det allerede sker i aften?

- De er ret små. Jeg er temmelig sikker på, at Inter nok skal vinde over Cagliari. Det vil udsætte mesterskabsfesten. På Milans vegne er jeg bange for, at Atalanta forstyrrer festen. De har brug for point, og de har kvalitetsspillere, der kan gøre ondt på Milan, siger Junker.

Slutprogrammet i Serie A

AC Milan møder Atalanta hjemme og Sassuolo ude.

Inter møder Cagliari ude og Sampdoria hjemme.

Et klart signal

Hvis det lykkes Milan-spillerne at slukke den 11 år lange mesterskabstørke, vil det sende et klart signal til resten af holdene i Italien - og såmænd resten af verden.

- Det ville være signifikant, fordi det er det endegyldige bevis på, at de er tilbage på toppen i Italien. Det var en storklub i flere årtier - det var de også i Europa.

- Det vil også være en bekræftelse af, at de er en stor klub. Det vil være det første mesterskab, som de yngre fans vil kunne huske. De har ikke oplevet det for alvor. AC Milan var med i de historiske Champions League-finaler i 2005 og 2007, og det er et stykke tid siden, siger Mads Junker.

AC Milan slog Liverpool i Champions League-finalen i 2007, mens det blev til nederlag til samme engelske klub i 2005.

Én ting er Italien ...

Ifølge Mads Junker kan det være med til at kickstarte en ny storhedstid for AC Milan, hvis de vinder det italienske mesterskab. Men det er ikke her, den virkelig test skal stå.

Det skal den i Europa. Sidste år blev Inter mestre, men de sluttede sidst i deres Champions League-pulje. Det skal rivalerne undgå.

- AC Milan har haft en skidt periode europæisk. De dominerer ikke længere. Dét skal ændre sig. Det gælder særligt for Milan, som er Italiens største europæiske klub. Det er meget på den måde, de også skal måle sig, vurderer Mads Junker.

AC Milan har syv Champions League-titler på klubbens CV.

Se AC Milan mod Atalanta klokken 18 på TV 2 PLAY efterfulgt af Cagliari - Inter klokken 20.45 på TV 2 SPORT X.