Fodbold

Vejle-spillere efterladt med ”kæmpe klump i halsen”

Vejle Boldklub er så godt som ude af Superligaen efter et nederlag til FCN. Allerede senere søndag aften kan nedrykningen være en realitet.

Der skal et mirakel til, hvis Vejle skal spille Superliga-bold i næste sæson.

Det står klart, efter holdet søndag tabte 2-1 til FCN. Dermed skal vejlenserne hente tre point og 20 mål på AGF i sidste spillerunde, der til og med har en ekstra kamp i baghånden.

Derfor er Vejle med stor sandsynlighed færdig i Superligaen for denne gang, og det gør naturligvis ondt på spillerne.

- Ekstrem ærgrelse og man er rigtig ked af det. Jeg synes, vi har ladet håbet leve i rigtig lang tid, hvor vi ikke helt har fået udnyttet de muligheder, vi har haft. Så det gør det kun endnu hårdere, at vi står her nu, siger Tobias Mølgaard til TV 2 SPORT.

Hvis AGF søndag aften henter point mod Viborg, ryger Vejle definitivt tilbage i 1. division efter to sæsoner i landets bedste række.

- Det er en rigtig dårlig følelse. Det er en kæmpe klump i halsen, og det ser rigtigt sort ud nu. Vi har nok indset, at det bliver 1. division næste år, men vi er også enige om, at vi holder hovedet højt, siger Oliver Provstgaard.

Stort pres tyngede Vejle fra kampens start

Vejlenserne havde desperat brug for point i kampen mod FCN søndag eftermiddag.

Men allerede efter godt et kvarters spil så det sort ud, da Mohammed Diomande havde bragt FCN foran 2-0.

Lige før pausen fik Luka Djordjevic reduceret for gæsterne. Men lige lidt hjalp det for vejlenserne, for trods store chancer i anden halvleg blev det kampens sidste mål.

- Der er meget på spil, og det så ud til at tynge folk lidt i starten. Jeg synes, vi viser karakter og spiller en rigtig god anden halvleg - og de sidste 25 minutter af første halvleg, siger Tobias Mølgaard og tilføjer:

- Så jeg er stolt af vores modreaktion og havde håbet, at det kunne gå endnu bedre i de gode perioder, vi trods alt skaber.

Mens Vejle fortsat holder fast i et meget spinkelt håb om Superliga i næste sæson, er al håb ude for SønderjyskE, der med garanti skal spille 1. division efter sommeren.