Fodbold

- Alle kan se, at den her knægt bliver en stjerne

I Frankfurt krydses der fingre for, at Jesper Lindstrøm bliver klar til onsdagens Europa League-finale mod Rangers.

Se Europa League-finalen på TV 2 og TV 2 PLAY onsdag klokken 21.00. Optakten kan ses fra klokken 20.00.

For en uge siden blev Jesper Lindstrøm kåret til årets unge spiller i Bundesligaen.

En pris, der fint indkapsler den sæson, danskeren har haft i Eintracht Frankfurt, som han skiftede til i sommer.

Det bliver på mange måder federe end Champions League-finalen

Mads Junker om Europa League-finalen

Lindstrøms imponerende præstationer har taget Frankturt-fansene med storm, og Stephan Reich, der er fodboldredaktør på Frankfurt-avisen Hessenschau, fortæller, at danskerens spillertrøje har været i høj kurs.

- Han er ekstremt populær. Det tog ham få uger at vise sit store potentiale, og han har været en del af startopstillingen lige siden. Og med rette. Han er både hurtig, kreativ og fodboldklog. Alle kan se, at den her knægt bliver en stjerne. Det er også derfor, at fansene elsker ham, fortæller Stephan Reich til TV 2 SPORT.

Kan blive helt afgørende

Onsdag kan Lindstrøm opnå kultstatus i klubben, når karrierens største kamp venter.

Frankfurt og Rangers brager sammen i Europa League-finalen i Sevilla, og her er mere end et trofæ på spil. Vinderen bliver også belønnet med en gulerod, der potentielt kan indbringe flere hundrede millioner.

Men opgøret kan blive uden Lindstrøm i samme rolle som tidligere på sæsonen, da danskeren har døjet med en skade op til finalen.

Lindstrøm er meldt klar, men næppe til hele finalen, og torsdag sagde Frankfurts træner til TV 2 SPORT, at han skulle sove på, om Lindstrøm skal starte inde eller ej.

- Hans deltagelse vil være ekstremt vigtig. Hans erstatning, Jens Petter Hauge, er også talentfuld, men han skal bruge noget tid. Lindstrøm er allerede på et niveau, hvor han kan hjælpe holdet og gøre en forskel.

- Derfor håber jeg virkelig også, at han bliver klar. Jeg ser frem til det øjeblik, han har i hver kamp, hvor han slider sig fri og ender alene med målmanden, siger Stephan Reich.

Det, jeg næsten glæder mig mest til, er fansene. De har været helt ekstraordinære

Mads Junker

Den tyske fodboldredaktør bliver bakket op af TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker, der også anser Lindstrøm som værende vital for Frankfurt.

- Han er en helt afgørende brik på holdet, og det har han været hele sæsonen. Han har spillet store kampe mod store hold, så han har vist, at han kan, når det gælder. I mine øjne er Lindstrøm Frankfurts vigtigste offensive kort sammen med japanske Daichi Kamada. Derfor er det også vigtigt, at han er klar.

Stor gulerod i vente

Selvom finalen med danske øjne er ekstra interessant grundet Jesper Lindstrøm, er der flere andre gode grunde til at se med.

Først og fremmest kæmper begge mandskaber for en europæisk titel samt en billet til det forjættede land. Siden 2014/2015-sæsonen har en ekstra gulerod ved turneringen været, at det vindende hold modtager en plads i Champions League-gruppespillet, hvilket kan indbringe flere hundrede millioner.

Men i de fleste finaler har guleroden ikke været aktuel, da finalisterne oftest har været kvalificeret til turneringen i forvejen. Faktisk er det første gang i fem år, at ingen af de deltagende finalehold på forhånd har kvalificeret sig til gruppespillet i Champions League.

Europa League-finaler siden 2014/2015

Holdene markeret med * var sikret Champions League-gruppespillet før finalen.

  • 20/21 Villarreal – Manchester United* (1-1 (Villareal vandt efter straffe))
  • 19/20 Sevilla* – Inter* (3-2)
  • 18/19 Chelsea* – Arsenal (4-1)
  • 17/18 Atlético Madrid* – Marseille (3-0)
  • 16/17 Manchester United – Ajax (2-0)
  • 15/16 Sevilla – Liverpool (3-1)
  • 14/15 Sevilla – Dnipro (3-2)

Det er heller ikke hverdagskost for hverken Rangers eller Frankfurt at være i internationale finaler. For Frankfurt er det tredje gang, mens Rangers står i sin fjerde finale.

Fælles for flertallet af de finaler er, at de ligger årtier tilbage, men det er, ifølge Mads Junker, kun fint. For så er der endnu mere på spil onsdag aften.

- Det er en unik finale, fordi det er to hold, vi ikke ser så ofte. Vi har set Real og Liverpool i CL-finalen før, og derfor er det lidt sjovere, at det er Frankfurt og Rangers, vi skal se. De er begge tidligere storhold, men det er årtier tilbage. Det bliver på mange måder federe end Champions League-finalen, siger Junker.

Fansene bliver helt ekstraordinere

Årets finale er også bemærkelsesværdig for det, der sker uden for kridtstregerne. Både Frankfurt og Rangers har nogle af de mest dedikerede fangrupperinger, og derfor kan man med rette forvente en fodboldfest ud over det sædvanlige.

Finalestadionet, Ramón Sánchez Pizjuán, i Sevilla kan huse 42.000 tilskuere til finalen, og der er allokeret cirka 10.000 billetter til hvert af de to finalehold. Men mange flere er rejst til Sevilla.

Ifølge AFP vil op til 100.000 skotske fans rejse til Sevilla og mindst 60.000 tyske fans gøre dem selskab. De kommer til at danne ramme om en ekstraordinær kulisse i byen, og det glæder Mads Junker sig til.

- Selve kampen er helt åben. Det kan gå begge veje. Men det, jeg næsten glæder mig mest til, er fansene. De har været helt ekstraordinære gennem turneringen for begge hold, og nu står de så over for hinanden. Kulissen bliver fantastisk. Andet er ikke muligt, slutter Mads Junker.

Onsdagens finale bliver fløjtet op klokken klokken 21.00, men allerede klokken 20.00 begynder optakten. Se det hele på TV 2 og TV 2 PLAY.