Betvivler Arsenal-spilleres mentalitet efter kollaps

Arsenals drøm om at kvalificere sig til Champions League ser ud til at være ovre efter nederlag til Newcastle.

Flere af Arsenals spillere havde tilsyneladende svært ved at klare presset, da holdet mandag tabte 0-2 på udebane til Newcastle i Premier League.

Det antyder midtbanespiller Granit Xhaka efter nederlaget, der ser ud til at koste holdet en plads i næste års Champions League på bekostning af ærkerivalerne fra Tottenham.

- Vi drømte om at spille en stor kamp, men det skete ikke, siger den 29-årige schweizer til BBC.

Når man spiller sådan her, så fortjener man ikke at være med i Champions League

Granit Xhaka

- Folk taler altid om at vise lederskab. Hvis nogen ikke er klar til at håndtere det her pres, så må de blive hjemme. Vi kan ikke møde op og spille sådan her. Vi så virkelig dårlige ud i dag. Vores slagplan var helt anderledes, end den måde vi spillede på.

Arsenal har ikke deltaget i Champions League siden 2016/2017-sæsonen, men kunne med en sejr over Newcastle være rykket op på den kvalifikationsgivende fjerdeplads med en kamp tilbage i sæsonen.

I stedet bliver holdet stående på femtepladsen i Premier League - to point efter Tottenham, der i sidste runde møder allerede nedrykkede Norwich.

Kunne ikke håndtere presset

Og spørger man Granit Xhaka, så er det udelukkende spillernes egen skyld, at Arsenal mod Newcastle ikke formåede at genvinde den top-4-placering, som holdet indtil for ganske få runder siden sad helt sikkert på.

- De (Newcastle, red.) løb igennem os fra det første til det sidste minut. Når man spiller sådan her, så fortjener man ikke at være med i Champions League, siger han.

- Sagen er den, at hvis man ikke kan håndtere presset, så ender det, som det gjorde i dag. Det ser ud til, at vi ikke kan overkomme det pres.

Arsenal skal i sidste spillerunde møde Everton, der kæmper for at undgå nedrykning. Her skal holdet vinde og samtidig håbe på, at Tottenham, der har en markant bedre målscore end Arsenal, taber til Norwich.