Nations League

Damsgaards comeback åbner for Eriksen-makkerskab

Et samarbejde mellem Mikkel Damsgaard og Christian Eriksen på det danske landshold bliver mere og mere realistisk.

Manden bag det mindeværdige frisparksmål i EM-semifinalen mod England er stille og roligt på vej tilbage.

Mandag kom Mikkel Damsgaard på banen for Sampdoria for tredje gang på en måned, efter at en knæskade og infektion har holdt ham uden for kridtstregerne siden oktober sidste år.

De positive takter glæder TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo Rasmussen, og det får straks tankerne hen på en mulig landsholdsudtagelse forud for Nations League-kampene mod Frankrig, Østrig og Kroatien.

- Jeg har savnet at se ham i aktion rigtig længe, og med Christian Eriksen tilbage kan det blive spændende. Men bare det, at han har fået nogle minutter i den seneste måned, er værd at være tilfreds med, siger Jonas Hebo Rasmussen.

Eriksen og Damsgaard på banen samtidig?

Han er overbevist om, at der er plads til både Eriksen og Damsgaard på banen.

- Det synes jeg helt bestemt, at der er. Det er to ekstremt kloge spillere, der er gode til at spille sammen med deres holdkammerater. Men det er ikke en sikker startplads, der venter for Damsgaard mere. Men vi skal nok få dem se sammen.

Landstræner Kasper Hjulmand udtager Nations League-truppen på tirsdag, og her forventer Hebo at se Damsgaards navn iblandt.

- Jeg tror ikke, at det er på grund af dét, han har fået i benene for Sampdoria, der gør det, men bare det, at han har fået noget i benene, og med tanke på det, vi alle husker tilbage på fra sommeren sidste år inden den slemme skade. Det er ikke nogen hemmelighed, at Kasper Hjulmand flere gange har sagt, at han gerne vil se Christian Eriksen og Mikkel Damsgaard sammen, og det tror jeg, vi får mulighed for at se til Nations League.

Afstemning

Kan Eriksen og Damsgaard fungere på landsholdet samtidig?

Ikke i nærheden af topform

Det er dog ikke, fordi Mikkel Damsgaard er tilbage i den imponerende EM-form, vi så i sommeren 2021. Han har således kun fået 33 minutter på banen siden sit comeback 16. april.

Det kan dog vise sig at være nok til en landsholdsudtagelse.

- Jeg synes, som det er nogenlunde, som man kan regne med. Sampdoria har kæmpet for at undgå nedrykning, men nu er de sikre på overlevelse, og det betyder, at han kan få noget mere spilletid i den sidste kamp. Og bare det, at han har været med, gør mig fortrøstningsfuld, siger Hebo.

Spændende kampe venter Danmark i det kompakte Nations League-program. Her åbner landsholdet på udebane mod verdensmestrene fra Frankrig:

  • 3. juni: Frankrig - Danmark
  • 6. juni: Østrig - Danmark
  • 10. juni: Danmark - Kroatien
  • 13. juni: Danmark - Østrig
  • 22. september: Kroatien - Danmark
  • 25. september: Danmark - Frankrig

Alle kampe kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.