David Nielsen har givet fanklub en "ubeskrivelig oplevelse"

David Nielsen har været med til at vække stoltheden over AGF til live blandt fodboldinteresserede i Aarhus.

David Nielsen tog ordene i sin mund. Han ville trække sværdet ud af stenen.

Han ville forløse det store potentiale og leve op til de tårnhøje forventninger, der er til AGF blandt fans og indbyggere i landets næststørste by.

Det har været en ubeskrivelig oplevelse for os fans

Anja Lilli Beikes

Men lykkedes det?

- Det gjorde det langt hen ad vejen, siger Anja Lilli Beikes, formand i AGF's officielle fanklub, på dagen, hvor klubben slog fast, at samarbejdet med David Nielsen ophører.

- Vi er en klub med stolte traditioner, men i lang tid rodede vi rundt i bunden af Superligaen og er rykket ned tre gange i dette årtusind.

- Pludselig kom der en mand med en vision og en tro på, at han faktisk godt kunne få holdet tilbage i toppen af dansk fodbold. Det har været en ubeskrivelig oplevelse for os fans, der været med gennem alle op- og nedturene. Jeg har stor respekt for det arbejde, David har lavet, siger hun.

David Nielsen kom til i AGF i oktober 2017, og det første store resultat kom tre år senere, da han førte klubben til bronzemedaljer - de første medaljer siden 1997.

Kan ikke bakke op om utilfredshed

Men det er, som om sværdet er vokset fast i stenen igen. I denne sæson blev AGF slået ud af Europa med et brag af upåagtede Larne FC fra Nordirland, og klubben er før sidste runde ikke matematisk sikret overlevelse i Superligaen.

Det har ført til heftig utilfredshed blandt flere fraktioner af klubbens fans, som i forbindelse med de seneste kampe har lavet stemningsboykot og sunget smædesange mod David Nielsen og resten af ledelsen.

- Det er ikke noget, jeg kan stå inde for. Det er ikke vores fanklub, der råber på den måde og viser langemanden, siger Anja Lilli Beikes.

Hun understreger, at man i den officielle fanklub har bakket op til det sidste, for David Nielsen skal ikke kun huskes for denne sæsons nedtur, selv om den ifølge fanformanden har været utilfredsstillende.

Entusiasme har givet flere fans

Træneren har med sin entusiasme og det nære forhold til fansene, som han har opildnet før hver kamp, været med til at revitalisere aarhusianernes stolthed, mener Anja Lilli Beikes.

- Det har været enormt vigtigt, at han har bidraget på den måde. Man kunne spørge sig selv, om klubben mon kunne have klaret en fjerde nedrykning, hvis den var kommet for nogle år siden?

- Mange af os ville ikke stoppe med at følge AGF, men det ville være rigtig svært at trække nye fans til.

- David har med sin entusiasme været medvirkende til, at vi har fået mange drenge og piger med på lægterne i de seneste år. Han har haft en rigtig god kontakt til fansene, og samarbejdet med ham har været fantastisk, siger fanformanden.

David Nielsen kan bryste sig af, at han er den AGF-træner, der har leveret det højeste pointgennemsnit, siden Superligaen så dagens lys i begyndelsen af 1990'erne.

Han er desuden den træner, der har siddet længst på trænerposten i dette årtusind.