Fodbold

David Nielsen stopper i AGF

Superliga-klubben AGF og David Nielsen går hver til sit efter et næsten fem år langt samarbejde.

David Nielsen skal ikke længere stå i spidsen for AGF efter denne sæson.

I en pressemeddelelse skriver Superliga-klubben onsdag, at samarbejdet med cheftræneren er opsagt et år før kontraktens oprindelige udløb.

- David Nielsen har været en fantastisk træner for AGF gennem flere sæsoner og har skabt flotte resultater for klubben. Men nu er vi nået til vejs ende efter fem år, hvor den seneste sæson på ingen måder har været tilfredsstillende. Energien er brugt, og vi trænger til nye ideer og en frisk start, siger AGF's sportschef, Stig Inge Bjørnebye.

Klubben skriver, at de forventer at have en ny cheftræner klar inden opstarten 16. juni.

Erkender behov for ny træner

AGF har i denne sæson haft store udfordringer, og i de seneste uger har de kæmpet hårdt for at undgå nedrykning fra landets bedste række.

Selvom den mission med al sandsynlighed vil lykkes, står det nu klart, at de skal have en ny cheftræner. David Nielsens sidste kamp i spidsen for AGF bliver på lørdag, hvor de møder FC Nordsjælland på hjemmebane.

45-årige David Nielsen, der blev hentet til AGF i efteråret 2017, er klar over, at han og resten af truppen ikke har levet op til forventningerne i denne sæson.

- AGF har brug for en ny cheftræner, der kan komme ind med den samme ild, som jeg i sin tid kom med. Jeg havde håbet, at jeg kunne aflevere holdet et bedre sted i tabellen, end hvor vi sluttede i denne sæson, men sådan skulle det ikke gå, siger David Nielsen.

I 2020 formåede David Nielsen at føre aarhusianerne til en tredjeplads i Superligaen. Det var klubbens første medalje siden 1997.