Fodbold

David Nielsens exit blev aftalt på fem minutter

David Nielsen fortæller, at det tog fem minutter mandag aften at blive enige om at stoppe samarbejdet med AGF.

Det er rigtigt for klubben. Og det er rigtigt for David Nielsen.

Sådan lyder det på onsdagens pressemøde, hvor David Nielsen og AGF-ledelsen sætter ord på, hvorfor samarbejdet med træneren stopper lørdag med sæsonens sidste hjemmekamp.

- Beslutningen er 100 procent gensidig. AGF har brug for en mand, der sparker døren ind og siger, nu spiller vi sådan her. Det brugte vi fem minutter på at blive enige om den anden aften. Det var en fantastisk måde at gøre det på, siger David Nielsen.

Mandag aften var han til møde med AGF-ledelsen, der har besluttet, at det er tid til at stoppe samarbejdet med David Nielsen.

Alle parter fortæller om et møde mandag aften præget af gensidig respekt og værdighed.

- Afslutningen hjemme hos Lars var fyldt af værdighed og gensidig respekt. Og der blev skabt ny energi i de timer, vi sad sammen, siger sportschef Stig Inge Bjørnebye.

Tog snakken mandag aften

Mandagens vært var bestyrelsesformand Lars Fournais, der havde David Nielsen, Stig Inge Bjørnebye og direktør Jacob Nielsen til bords.

- Mandag aften mødtes vi fire. Vi havde en rigtig god snak.

- Vi har haft en rigtig dårlig sæson i AGF. Vi har misset vores sæsonmål. Vi har ikke vundet de seneste 13 kampe. Den udvikling, vi har haft det sidste halvandet år, tager vi nu konsekvensen af.

- Vi har brug for en ny leder af superligaholdet, og derfor stopper vi med David Nielsen. Den beslutning er truffet i al mindelighed med David, siger Lars Fournais, der roser træneren for stor karisma, faglighed og et kæmpe engagement, der har været med til at bringe AGF tilbage til toppen af dansk fodbold.