Fodbold

Esbjerg rykker ned i 2. division

To runder før tid kan Esbjerg ikke længere nå at sikre sig overlevelse i 1. division.

Nedturen er komplet for den stolte fodboldklub Esbjerg fB.

I 2019 vandt vestjyderne bronze i Superligaen. Året efter rykkede klubben ned, og nu er EfB også rykket ud af den næstbedste række.

Det er en kendsgerning, efter Esbjerg onsdag aften tabte 3-2 til Fremad Amager i tredjesidste spillerunde af 1. division.

Esbjerg fik ellers en glimrende start på kampen med to scoringer i løbet af de første 17 minutter. Men så endte opgøret som et rammende billede på en kaotisk sæson, hvor stort set intet har fungeret på Gl. Vardevej.

Hjemme på det prægtige stadion Blue Water Arena indkasserede Esbjerg en enkelt scoring før pausen, og i anden halvleg lukkede de blå-hvide yderligere to mål ind. Det sidste i 89. minut, og så var det farvel 1. division for EfB.

Trænerskift på trænerskift

Det føles som længe siden, men det var faktisk i denne sæson, Esbjerg trak utallige overskrifter i forbindelse med forberedelserne til det, der skulle have været rejsen tilbage mod Superligaen..

Den tyske træner Peter Hyballa blev kritiseret både internt og eksternt, men trods opbakning fra de amerikanske ejere endte han alligevel med at forlade klubben i august 2021.

Hyballa blev erstattet af landsmanden Roland Vrabec, der blev fyret i marts 2022. Det gav plads til en midlertidig duo med assistenterne Rafael van der Vaart og Michael Kryger.

I april blev Kryger sygemeldt på ubestemt tid, og så overtog Steffen Ernemann skuden, der endte med at synke ned i landets tredjebedste række sammen med Jammerbugt.