Fodbold

Lindstrøm og Frankfurt vinder Europa League

Efter 1-1 i den ordinære kamp måtte Europa League-finalen mellem Frankfurt og Rangers forlænges med ekstra spilletid og straffespark.

Europa League-finalen endte som håbet for danske Jesper Lindstrøm, der sammen med sine holdkammerater fra Frankfurt besejrede Rangers fra Skotland.

Det tog dog sin tid, idet Frankfurt først kom bagud og derefter måtte afværge flere Rangers-muligheder inden afgørelsen på straffespark.

Chancer i en lind strøm

Med danske Jesper Lindstrøm på banen fra start kom Frankfurt bedst i gang i Sevilla.

Tyskerne, der blandt andre har slået Barcelona ud på vejen til finalen, dominerede spillet og kom frem til flere udmærkede muligheder.

Et par af dem tilfaldt Jesper Lindstrøm, der var tilbage efter en skade, men han formåede ikke at score i sin første, europæiske finale.

Her er sekvensen, hvor Jesper Lindstrøms afrettede afslutning sniger sig snert udenom Rangers-målet. Video: TV 2 SPORT

Efter pausen tog kampen lidt af en drejning, da Joe Aribo fik fat i en løs bold og tilkæmpede sig plads nok til, at han relativt let kunne bringer Rangers foran.

De skotske fans gik amok, da Rangers kom foran. Video: Niels Baldus Pedersen

Derefter fulgte kampens mest underholdende periode, hvor Frankfurt jagtede en udligning.

Den faldt 12 minutter senere, hvor Rafael Borre kom først frem til et indlæg fra Filip Kostic.

Frankfurt - Rangers i Europa League-finalen 2022.

Minuttet efter blev Jesper Lindstrøm skiftet ud, og så var det som om, spillerne på begge hold kom i tanke om risikoen for at lukke endnu et mål ind.

Finalen blev en klassisk finale, hvor forsvarsspillet blev prioriteret mere end angrebsspillet. Derfor var det næsten uundgåeligt, at Frankfurt og Rangers måtte forlænge en glohed finaleaften.

Her fortsatte kampbilledet, indtil Rangers skiftede flere spillere kort før straffeparkskonkurrencen. Det skabte forandring nok til, at Rangers kom frem til et par muligheder, men Kevin Trapp og Frankfurt holdt skotterne stangen, og så var der ingen vej uden om afgørelsen fra 11-meterpletten.

Her brændte indskiftede Aaron Ramsey som den eneste, inden Frankfurt-topscorer Rafael Borre sparkede bolden i nettet for anden gang i finalen.

Ud over Europa League-trofæet kan Frankfurt-spillerne glæde sig over, at de kvalificeret til Champions League i næste sæson.