Fodbold

Seks bud på AGF's nye træner

David Nielsen stopper som AGF-træner efter denne sæson. Her er et bud på de mest sandsynlige afløsere.

Hvem skal afløse David Nielsen som træner i AGF?

Det spørgsmål går igen mange steder i Aarhus, efter David Nielsens kommende exit blev meldt ud onsdag formiddag.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Graulund, der har spillet en stor del af sin karriere i netop AGF, er ingen undtagelse. Han har som mange andre prøvet at nå frem til et svar på spørgsmålet, og her deler han sine bud på den næste AGF-træner, der formentlig vil prøve at skabe en fodboldmæssig modsætning til David Nielsen.

- David Nielsens store udfordring har været kampene mod de dårligste hold, der står lavt på banen og ikke har givet ret meget plads til hurtige omstillinger. Og når jeg tolker på det, David siger om, at klubben vil i en anden retning, så handler det her skifte også om spillet. Hvis man vil slutte højt i tabellen, skal man kunne skabe kampene - se bare på Silkeborg og AaB, der har været dygtige til netop det – og det har AGF ikke altid været gode nok til spillemæssigt. Man stiller simpelthen større krav til fodboldspillet, siger Peter Graulund og uddyber:

- Nu bliver der snakket rigtigt meget om BRIAN PRISKE. Får han sparket i Belgien? Det er ikke urealistisk, at han bliver ledig, og hans stil vil nok minde lidt om det, AGF har set nu. Det vil altså ikke skabe de helt store forandringer, ud over at han kan komme ind med en anden energi.

- Et frækt bud er derfor OLE TOBIASEN. Han har fået en del af sin fodboldopdragelse i Ajax, der spiller meget teknisk. Han har selv ytret, at han godt kunne se sig selv i en dansk klub – og jeg tænker faktisk, at han vil passe godt ind i AGF. Det ville være nytænkende, fordi han vil komme ind med et hollandsk præg og dermed skabe den forandring, AGF har brug for.

- Et andet bud, som jeg også tror mere på end Brian Priske, er JESPER SØRENSEN. Han har en fodboldhjerne, der ligger langt over gennemsnittet. Fodboldfagligt er han på et sindssygt højt niveau, og ham kan jeg også godt se i AGF. Han bor i Aarhus, kender klubben og mekanismerne i hele byen – spørgsmålet er bare, om han hellere vil fortsætte som U21-landstræner.

- Som boblere har jeg JACOB FRIIS i Viborg, der også er rigtig god fodboldfagligt. Jeg tror dog, han er godt tilfreds med at være, hvor han er lige nu.

- Andre nævner også POYA ASBAGHI, der er en svensk-iransk gut på 36 år. Det vil være en kæmpe chance at tage, hvis man sætter en fyr som ham i spidsen for det galehus, jeg selv har været en del af. Det håber jeg ærligt talt ikke, AGF ender med – men jeg vil elske at tage fejl, hvis de hyrer ham, og han får succes – for det er jo også fedt, når de unge trænere får chancen.

- MIKE TULLBERG er også et fedt bud. Han kender AGF rigtigt godt fra sin tid som spiller, men ham tror jeg ikke på. Han sigter højere, og lige nu har han kæmpestor succes med Dortmunds U19-hold, hvorfra tidligere trænere er kommet videre til andre store adresser. Hvis han tager til Aarhus, vil det være et skridt ned.

AGF forventer at have en træner på plads til sæsonstarten 16. juni, og hvis det står til sportschef Stig Inge Bjørnebye, må det meget gerne være en dansker, der overtager tøjlerne.

- Det ville være perfekt. Men det er ikke altid, vi lever i en perfekt verden, siger den norske sportschef på et pressemøde onsdag og sætter ord på nogle af fordelene ved en dansk træner.

- Man kender ligaen og kulturen og så videre. Det vil være naturligt at kigge der først. Men så må man jo udvide. Det vigtigste er kompetencerne, profilen, lederevnerne, spillestilen, cv'et og erfaringen, siger han.