Fodbold

Et kollektivt festvanvid begyndte, da Frankfurt ændrede historien

Tyske medier har fundet de store gloser frem i omtalen af Eintracht Frankfurts overraskende sejr i Europa League.

Dieser Tag verändert die Geschichte der Eintracht - Denne dag har ændret Eintrachts historie.

Ja, de tyske medier er ikke i tvivl om betydningen af, at Eintracht Frankfurt onsdag aften vandt en europæisk titel for første gang i 42 år, da de med en finalesejr over skotske Rangers FC triumferede i Europa League.

På Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla havde omkring 20.000 Frankfurt-fans muligheden for at opleve den historiske triumf på nærmeste hold, mens flere end 50.000 tilskuere så med på storskærm fra klubbens hjemmebane, Deutsche Bank Park.

Før de hvidklædte Frankfurt-spillere - heriblandt danske Jesper Lindstrøm - kunne bryde ud i ekstatisk jubel, skulle de igennem lidt af et drama.

I kampens begyndelse blev tyskernes anfører, Sebastian Rode, slået til blods efter en hård duel. Kort tid efter pausen kom Eintracht Frankfurt så bagud, inden Rafael Borré kunne score til resultatet 1-1. Opgøret blev afgjort i straffesparkskonkurrence, hvor tyskerne vandt med 5-4.

- Det startede med blod og endte med tårer. Eintracht Frankfurt fuldendte deres største drøm og vandt Europa League i en finale, der ikke kan overgås, når det kommer til drama. Én ting er sikkert: 18. maj vil give genlyd i lang tid, skriver tv-stationen Sportschau.

"To Trapp-parader til evigheden"

I Bundesligaen sluttede Eintracht Frankfurt på en skuffende 11.-plads, men hvad gør det, når de i europæisk sammenhæng formåede at overraske alt og alle?

- I har bygget jer selv et monument, skriver avisen Der Spiegel, mens Bild hylder målvogteren Kevin Trapp, der med en mirakelredning i den forlængede spilletid og en vigtig redning i straffesparkskonkurrencen spillede en stor rolle i triumfen.

- To Trapp-parader til evigheden.

- Kevin Trapp gør Eintracht Franfurt til den sensationelle vinder af Europa League, skriver avisen.

I timerne efter triumfen blev gaderne i Frankfurt oversvømmet af fans, der ikke var færdige med at fejre sejren over den skotske traditionsklub.

Frankfurter Allgemeine skriver, at der blev festet natten lang.

- Et kollektivt festvanvid begyndte, som vi sidst så det til VM i 2014 (da Tyskland vandt, red.). Der var parader af dyttende biler, og efter midnat strømmede mennesker til Zeil (en populær gade i Frankfurt, red.), så det så ud som om, det var myldretid med shopping. Alle sang og skreg så godt, de kunne.

Når Frankfurt-mandskabet torsdag vender hjem med pokalen, forventes det, at flere hundredetusinde borgere igen vil gå på gaden for at hylde byens helte.