Nations League

Hjulmand udtager Hjulmand, skriver klubben

Ifølge Morten Hjulmands klub, US Lecce, bliver den 22-årige midtbanespiller udtaget til landsholdssamlingen. Det er dog ikke garanteret.

Landstræner Kasper Hjulmand udtager sin landsholdstrup på tirsdag.

Det gør han i anledningen af de kommende Nations League-kampe, hvor det danske A-landshold skal i aktion hele fire gange mellem den 3. og 13. juni.

Hvis man kan stole på den italienske klub Lecce, så kender vi dog allerede ét af de navne, der står på landstrænerens liste, når han offentliggør den på tirsdag. Og det er Morten Hjulmand.

- US Lecce kan bekræfte, at fodboldspilleren Morten Hjulmand er blevet udtaget til landsholdet i anledningen af en træningssamling fra den 25. til 27. maj, lyder det på holdets officielle hjemmeside.

Også flere lokale medier fra Lecce skriver om nyheden.

Det er dog slet ikke sikkert, at Hjulmand bliver aktuelt til Nations League-kampene i juni. DBU har af og til tilbudt boblere at træne med ved landsholdssamlingerne i Helsingør, og når Lecce helt specifikt nævner datoerne den 25. maj til 27. maj, kunne noget tyde på, at det også dét, der er tale om.

DBU vil ikke kommentere på nyheden og henviser til landsholdsudtagelsen på tirsdag, som finder sted klokken 13.00 på Kvægtorvet hos TV 2 i Odense.

Morten Hjulmand har spillet 28 kampe i rødt og hvidt på ungdomsniveau. 2 U18-landskampe, 14 U19-landskampe, 1 U20-landskamp og 11 U21-landskampe.

Hjulmand, der gør sig som central midtbanespiller, har nydt stor succes i den italienske Serie B i denne sæson, hvor han sammen med Lecce er rykket op i landets bedste række. Hjulmand spillede i østrigske Admira inden skiftet til Lecce i 2021.

Morten Hjulmand er i øvrigt ikke i familie med landstræneren. De deler blot samme efternavn ved tilfældighed.

Kompakt program i vente

Spændende kampe venter Danmark i det kompakte Nations League-program. Her åbner landsholdet på udebane mod verdensmestrene fra Frankrig:

  • 3. juni: Frankrig - Danmark
  • 6. juni: Østrig - Danmark
  • 10. juni: Danmark - Kroatien
  • 13. juni: Danmark - Østrig
  • 22. september: Kroatien - Danmark
  • 25. september: Danmark - Frankrig

Alle kampe kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.