Fodbold

Dortmund fyrer cheftræner

Efter bare én sæson i trænersædet er Marco Rose nu fortid i Bundesliga-klubben Dortmund.

Dortmund skal på trænerjagt.

Fredag har den tyske storklub meddelt, at de har stoppet samarbejdet med cheftræneren Marco Rose efter bare en enkelt sæson.

- Dortmund og træner Marco Rose afslutter samarbejdet. Beslutningen er truffet efter en intensiv sæsonanalyse torsdag, skriver klubben på Twitter.

45-årige Marco Rose, der kom til klubben fra Borussia Mönchengladbach, havde oprindeligt en kontrakt, der løb frem til sommeren 2024.

I den netop overståede sæson sluttede Dortmund på andenpladsen i Bundesligaen, mens de i europæisk sammenhæng først røg ud af Champions League i gruppespillet og efterfølgende røg ud af Europa League i den første playoff-runde.

- Denne dag er ikke nem for nogen af os, fordi den gensidige respekt mellem os var og forbliver stor. Efter en sæson, der af forskellige årsager har været utilfredsstillende, har vi været nødt til at indse, at vi ikke fik det bedst mulige ud af vores muligheder på mange områder, siger Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke

I pressemeddelelsen tilføjer Dortmund, at heller ikke assistenterne Alexander Zickler og René Maric samt den fysiske træner, Patrick Eibenberger, heller ikke fortsætter i klubben.

Storklubben, der senest vandt det tyske mesterskab i 2012, vil i de kommende dage påbegynde diskussionerne om, hvem der skal overtage det nu ledige trænersæde.