Fodbold

Her bliver tilskuer sparket ned af Premier League-manager

Evertons manager, Frank Lampard, føler med Patrick Vieira, manager for Crystal Palace, efter franskmanden torsdag sparkede en tilskuer.

I nederlagets stund skal der sjældent meget til, før følelserne kammer over.

Torsdag aften gik det galt for cheftræneren Patrick Vieira, efter han og Crystal Palace måtte indse, at de havde smidt en føring i udekampen mod Everton og på den måde var med til at sikre modstanderholdet endnu en sæson i Premier League.

Jeg føler med Patrick

Frank Lampard

Tusindvis af tilskuere løb banen på Goodison Park for at fejre overlevelsen, og her endte Vieira i konfrontation med en enkelt hoverende tilskuer.

På tv-billederne fremgår det, at den franske cheftræner følte sig generet, hvorefter han sparkede den pågældende tilskuer, så han faldt til jorden.

Vieira har ikke selv ønsket at kommentere episoden, men modstanderholdets manager, Frank Lampard, har efter kampen støttet sin kollega.

- Jeg føler med Patrick. Jeg nåede ikke at få fat i ham til sidst. Jeg ville ellers have sagt, at han skulle komme med os, selvom han måske ikke havde ønsket det.

- Han løb i stedet 75 meter tværs over banen foran vores fans, og det er ikke nemt, siger Frank Lampard ifølge BBC.

Patrick Vieira og Frank Lampard har et stort kendskab til hinanden fra deres tid som aktive fodboldspillere, hvor de i en lang årrække spillede i Premier League på samme tid for henholdsvis Arsenal og Chelsea.

På Twitter florerer der en video fra den unavngivne tilskuer, hvor det tydeligt fremgår, at han først gav Patrick Vieira fingeren, inden han få øjeblikke senere faldt til jorden.

Det er endnu uvist, om episoden vil få konsekvenser for Patrick Vieira eller den pågældende tilskuer.

"Lad dem have deres moment"

Der skulle et stort comeback til, før de mange Everton-fans kunne bryde ud i ekstatisk jubel over, at klubben havde sikret sig overlevelse i Englands fineste fodboldselskab.

Hjemmeholdet var bagud med 0-2 ved pausen, men takket være en flot 2. halvleg, lykkedes det alligevel at tage de tre livsvigtige point.

At tilskuerne på Goodison Park blev fristet af at fejre redningen på banen, kan Lampard sagtens tilslutte sig.

- Det var ren begejstring fra de fans, der kom på banen, efter vi havde undgået nedrykning. Hvis det bliver gjort på den rigtige måde, så lad dem blive på banen. Lad dem have deres moment. Så længe de opfører sig ordentligt, er det ikke et problem.

Tilskuer fik fængselsdom for angreb på spiller

Det er ikke første gang i denne uge, at en baneinvasion har givet anledning til konfrontationer.

Tirsdag aften løb tusindvis af Nottingham Forest-tilskuere på banen, efter de havde vundet over Sheffield United og sikret sig en billet til playoff-finalen om en plads i Premier League.

En enkelt Forest-fan udnyttede baneinvasionen til at nikke Sheffield United-spilleren Billy Sharp en skalle. Den 36-årige profil, der ikke selv spillede kampen grundet en skade, røg direkte i jorden, mens tilskueren løb videre.

Det lokale politi i Nottinghamshire igangsatte straks en efterforskning, og det resulterede torsdag i, at sæsonkortholderen Robert Biggs fik en fængselsdom på 24 uger, ligesom han har fået en 10 år lang karantæne fra Nottingham Forests kampe.