Fodbold

Officielt: Mbappé forlænger med PSG

En af de længste og mest omtalte transfersagaer i fodboldhistorien har fået sin ende, da Kylian Mbappé har forlænget med Paris Saint Germain.

I lang tid har alt peget i retning af et skifte til Real Madrid, men i stedet bliver Kylian Mbappé i Paris Saint-Germain.

På sin officielle hjemmeside skriver PSG, at Mbappé har skrevet under på en kontrakt frem til 2025.

Det sker kort inden sæsonens sidste kamp for den franske mesterklub.

- Jeg har altid sagt, at Paris er mit hjem. Jeg vil vinde titler og have det sjovt her, som altid. Mange tak, skal Kylian Mbappé have sagt på plænen på PSGs hjemmebane, Parc des Princes inden opgøret mod Metz.

Milliarder i engangsbeløb

Og det sikrer angiveligt den 23-årige franskmand rigtig store summer.

Flere medier skriver, at kontrakten indeholder en sign on fee på omkring 2,2 milliarder kroner.

Udover de økonomiske goder har Mbappé fået lovning på, at han bliver en stor del af den beslutningstagende proces i klubben. Dermed har han noget at sige, når Paris Saint Germain skal på transfermarkedet efter trænere og spillere.

Der har været stort pres på den franske superstjerne fra mange sider, hvor både Qatar som stat, den franske præsident og mange andre har gjort deres for at overtale Mbappé til at blive i Paris.

Paris’ borgmester, Anne Hidalgo, har også været ved tasterne for at give udtrykke sin tilfredshed med den store nyhed.

Real Madrids langvarige jagt på stjernefrøet

Allerede i 2017 havde Real Madrid følerne ude, da Kylian Mbappé fik sit helt store gennembrud som Monaco-spiller. Det var dog, også denne gang, PSG, der løb med franskmandens underskrift.

Sidste sommer bød de spanske mestre op til 1,5 milliarder kroner for Mbappé, da han blot havde et enkelt år tilbage af sin kontrakt, hvilket fik Mbappé til at indrømme, at han ville prøve noget nyt.

For en uge siden var meldingerne, at aftalen var på plads mellem Real Madrid og Mbappé, der i sidste øjeblik fik et bedre tilbud og ombestemte sig.

Mbappé har spillet 216 kampe i PSG-trøjen, hvor det er blevet til 168 scoringer.