Fodbold

Poulsens Leipzig vinder sit første trofæ nogensinde

Efter to finalenederlag de seneste år vandt RB Leipzig lørdag den tyske pokalturnering ved at slå Freiburg.

To dage efter klubbens 13 års fødselsdag kunne RB Leipzig fejre sit første trofæ.

Den danske landsholdsspiller Yussuf Poulsen sad på bænken i hele pokalfinalen mod Freiburg, som Leipzig vandt efter straffesparkskonkurrence.

RB Leipzig rykkede for første gang op i Bundesligaen i 2016. Siden da er det blevet til to andenpladser i ligaen samt to tabte pokalfinaler.

Lang tid i undertal

Undervejs kom Leipzig bagud og fik en mand vist ud. Den ordinære spilletid samt den forlængede endte 1-1. Yussuf Poulsen så hele pokalfinalen fra Leipzigs bænk.

Der var gået små 20 minutter, da de medrejste Freiburg-fans brød ud i jubel. Maximilian Eggestein sendte bolden i mål og Freiburg på 1-0. På tv-billederne kunne man efterfølgende se, at bolden kort før målet ramte Freiburg-spilleren Roland Sallais hånd, men scoringen fik lov til at stå.

Kort inde i anden halvleg led Leipzigs vinderchancer endnu et knæk. Marcel Halstenberg måtte som sidste mand trække i håndbremsen og nedlægge Lucas Holer, som var blevet sendt i dybden på en hurtig omstilling. Det udløste et rødt kort til Halstenberg.

Alligevel blev det nærmest ud af ingenting 1-1 med et kvarter tilbage af den ordinære spilletid. En høj bold ind i feltet blev forlænget mod bageste stolpe. Her dukkede Christopher Nkunku op og prikkede bolden ind.

I den forlængede spilletid var det Freiburg, der med skud på både stolpen og overliggeren var tættest på at score et føringsmål, men det endte altså med at skulle afgøres fra 11-meterpletten i en straffesparkskonkurrence.

Her blev Leipzigs triumf en realitet, da Ermedin Demirovic brændte Freiburgs fjerde forsøg.

Det var Freiburgs første optræden i en pokalfinale.