Fodbold

Én ting glæder især Martin Laursen efter Milan-mesterskab

AC Milan har sikret sig det første mesterskab i 11 år, og det glæder den tidligere spiller Martin Laursen.

Med 3-0-sejren på udebane mod Sassuolo kunne jublen bryde ud i Milano 186 kilometer derfra.

AC Milan har nemlig vundet det italienske mesterskab – Scudettoen - for første gang siden 2011. Titlen, der er deres 19. i Serie A, glæder den tidligere danske fodboldspiller Martin Laursen, der spillede i Milan fra 2001 til 2004.

Triumfen betyder meget for klubbens fans, fortæller Laursen, og den betyder noget ekstra, når det sker foran lokalrivalerne fra Inter efter et længere kapløb.

- Det betyder rigtig meget for fansenes selverkendelse. Milan er vant til at vinde, og fansene er vant til at fejre det. Det har været hårdt for fansene. At de nu kan fejre et mesterskab, er vigtigt for fansene efter så mange år.

- Og så er det ekstra glædeligt, at det så lige sker over Inter, der ender på andenpladsen, siger Martin Laursen til TV 2 SPORT.

Jeg håber, at Milan igen er kommet for at blive i toppen af italiensk fodbold

Martin Laursen

Træneren er nøglen

Martin Laursen har fulgt med i klubben fra afstand, og han har oplevet en turbulent tid med skiftende ejere og trænere.

Han håber dog, at det hele er ovre nu, og at Milan igen er at finde i topstriden i Serie A.

- Jeg håber, at Milan igen er kommet for at blive i toppen af italiensk fodbold. Jeg har stadigvæk svært ved at se dem være blandt de førende i Europa og i Champions League. Der mangler de stadig noget. De har gode spillere, men Premier League-holdene, Bayern München og de store spanske mandskaber er længere fremme end Milan, siger Laursen.

En særlig træner

Hvis den tidligere forsvarsspiller skal pege på nøglen til Milans succes i denne sæson, så skal svaret findes på sidelinjen.

56-årige Stefano Pioli har nemlig givet noget til klubben, de har savnet i flere år.

- Jeg har et indtryk af, at træneren har været utrolig vigtig for holdet. Alt, hvad han siger, virker rigtigt. De har haft mange skiftende trænere og tidligere spillere. De har fået en rigtig dygtig træner, der har fået sat skik på det hele. Spillerne har respekt for hans taktik, og han virker som en god person, siger Laursen.