Fodbold

Fodbold blev sekundært for syg Milan-dansker

Danske Andreas Jungdal har stadig sin førsteholdsdebut for AC Milan til gode.

Unge Andreas Jungdal havde fået godt gang i karrieren i slutningen af 2021.

Den nu 20-årige danske målmand var blevet en fast del af AC Milan-truppen, hvorfor han sad på bænken i store Champions League-opgør mod klubber som Liverpool, Atlético Madrid og Porto.

Siden CL-kampen mod Liverpool i starten af december 2021, hvor Jungdal var en del af truppen, har det danske stortalent dog ikke været med på holdet. Det skyldes, at han i slutningen af 2021 løb ind i en hård sygdom. Det fortæller danskeren i et interview med TV 2 SPORT:

- Jeg blev desværre syg og fik en nyresygdom, der gjorde, at jeg var ude indtil for et par uger siden. Den drillede mig rigtig meget, og jeg fik nogle tilbagefald, siger Jungdal og fortsætter:

- Det var selvfølgelig frustrerende, fordi jeg gerne ville tilbage og spille fodbold. Det var en hård kontrast og svært efter et efterår med succes og store oplevelser. Det har været hårdt, men nok også hårdere for min familie, da de ikke kunne komme herned. Men det har gjort mig stærkere.

De store sportsoplevelser på nogle af Europas største stadions blev udskiftet med en sengeliggende tilstand hjemme på matriklen. En kæmpe kontrast, som Jungdal selv beskriver det:

- Det var så frustrerende. Man er bare lidt magtesløs, fordi jeg ikke rigtig kunne gøre noget. Det er det, der sker. Ens helbred er det vigtigste, og så er fodbold sekundært. Og det har klubben været gode til at støtte mig i. De har været meget opmærksomme på, at jeg skulle få styr på mit helbred og tage den med ro.

Fik beskeder fra klublegender

Undervejs i det lange sygdomsforløb mærkede danskeren dog støtte fra klubben, hvilken han har svært ved at beskrive vigtigheden af.

- De gjorde mig hele tiden opmærksom på, at de stadig tror på mig, og at de ventede på, jeg ville komme tilbage. Det var beskeder fra Paolo Maldini (tidligere spiller og nuværende teknisk direktør i Milan, red.), Stefano Pioli (cheftræneren, red.) og hele staben. Det har virkelig betydet meget.

For et par uger siden vendte Jungdal dog tilbage, og han fortæller selv, at han 100 procent er ovre sygdommen nu.

Derfor har han de seneste træningspas været med på fuld gas, og nu har han øjnene rettet mod selv at spille fodboldkampe igen i næste sæson.

"Vi taler ikke om mesterskabet"

Inden da skal Milan dog lige kæmpe for klubbens første Serie A-mesterskab siden 2011. Mesterskabet kan klubben selv sikre ved at få et enkelt point i søndagens klokken 18-kamp mod Sassoulo.

- Mesterskabet er ikke noget, vi taler om i klubben. Det tror jeg er meget klassisk i fodbold. Man vil ikke snakke om det, hvis det sker.

Hvad vil det betyde at vinde mesterskabet?

- Det vil betyde alt. Det er 11 år, siden vi har vundet det sidst. Så det vil betyde alt for klubben, for byen og for fansene. Fodbold er deres liv. Det vil betyde alt.

Hvad betyder det for dig?

- Jeg kom for tre år siden, hvor Milan ikke helt var en topklub i Europa. Hvis vi i år kan vinde mesterskabet, vil det betyde helt vildt meget. Det er en klub, jeg holder helt vildt af, slutter den unge, danske målvogter.

Se Sassoulo mod AC Milan på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY søndag klokken 18.