Fodbold

Kamp afbrudt efter absurde scener

Fans fra Spezia og Napoli røg i totterne på hinanden under søndagens Serie A-kamp, og spillere fra de to hold måtte prøve at berolige dem.

Se den spændende sidste Serie A-spillerunde fra klokken 17.45 på TV 2 SPORT X.

Hvad der på papiret lignede en stille og rolig kamp uden noget på spil, udviklede sig pludselig til et stort drama.

Det knuser vores hjerter at se familier og børn være vidne til den slags

Napolis træner, Luciano Spalletti, om urolighederne

Efter bare 12 minutters spil blev Serie A-opgøret mellem Spezia og Napoli afbrudt på grund af uroligheder mellem de to holds fans.

På tv-billederne kunne man kortvarigt se, hvordan en gruppe fans fra hver af de to lejre forsøgte at komme ind på hinandens tribuneafsnit bag Spezia-målet. Herefter blev der klippet væk fra situationen.

Kameraet landede på spillerne, der efter dommerens fløjt stormede ned mod tribunen med urolighederne.

Her forsøgte de at tale fansene til ro sammen med de mange vagter og politifolk, der også var ilet til tribunen.

Ifølge Football Italia kastede de to fan-grupper "alle mulige ting" over hegnet, der adskilte dem.

Samme medie skriver, at der også blev sendt fyrværkeri afsted, og at flere Spezia-fans fandt vej til banen, hvor de forsøgte at nå frem til holdets træner Thiago Motta.

Kampen endte med at være afbrudt i mere end 13 minutter. I løbet af den tid konfererede kampens dommer med forskellige folk omkring kampen for at afgøre, hvornår spillet kunne genoptages.

Vagterne endte umiddelbart med at få urolighederne stoppet, men det vides endnu ikke, om det får konsekvenser for nogen af klubberne.

Træner er "knust" over at se det

Efter kampen var Napolis træner Luciano Spalletti ude at fordømme situationen.

- Der burde være en anden form for adfærd. Det er skuffende, og vi skal undgå, at den slags sker igen. Det knuser vores hjerter at se familier og børn på stadion være vidne til den slags, siger Napoli-træneren ifølge Football Italia.

Da kampen blev stoppet var Napoli foran 1-0. Kort efter afbrydelsen scorede de to gange. Det resultat holdt hele vejen hjem, og kampen endte 3-0 til Napoli.

På papiret var der ikke ret meget på spil i opgøret. Spezia havde på forhånd sikret overlevelse, og Napolis tredjeplads lå ligeledes fast.

Det var sidste kamp i sæsonen for begge mandskaber.