Fodbold

Manchester City er engelsk mester efter vanvittigt drama

Manchester City vendte 0-2 til 3-2 i en kamp, hvor kun en sejr ville sikre mesterskabet.

Højst uventet var Manchester City i overhængende fare for smide mesterskabet på gulvet i sidste spillerunde.

Nede 0-2 på hjemmebane mod Aston Villa lugtede forfølgerne fra Liverpool pludselig blod, da der samtidig stod 1-1 i deres hjemmekamp mod Wolverhampton. Pointtab til City og sejr til Liverpool ville sende mesterskabet tilbage til Beatles-byen.

Men på få minutter mod slutningen af anden halvleg leverede Manchester City et vanvittigt comeback og sikrede dermed fjerde mesterskab på fem år - og det ottende i alt.

Kort efter Manchester Citys 3-2-scoring kom Liverpool så foran, men lige lidt hjalp det altså.

City-spillerne gik amok i jubel på Etihad Stadium, der blev invaderet af tusindvis af fans, mens Anfield måtte nøjes med lidt håb undervejs.

Liverpool-fansene kan i stedet se frem til Champions League-finalen på lørdag samt sejr i både FA Cuppen og Liga Cuppen.

Minder om ti år gammelt comeback

De fleste Manchester City-fans - og de fleste fodboldfans generelt - kan givetvis huske, da Sergio Agüero i tre minutters tillægstid sikrede City det engelske mesterskab i 2012 på sidste spilledag mod QPR.

En sensationel afslutning på en mesterskabsduel, som man ikke forventede at se igen.

Men søndag leverede den blåblusede Manchester-klub en næsten identisk oplevelse, da man sikrede mesterskabet i sidste spillerunde.

Et kvarter før tid var City bagud 0-2 hjemme mod Aston Villa. Det var endda den tidligere Liverpool-spiller Philippe Coutinho, der bragte Aston Villa foran. Klubben, der i øvrigt trænes af Liverpool-legenden Steven Gerrard.

Indskifter blev redningen

En indskiftning af Ilkay Gündogan blev dog altafgørende. Han reducerede til 1-2 og scorede også målet til 3-2 bare fem minutter efter sit første mål.

Dermed sikrede han sig for evigt en fremtrædende plads i klubbens historiebøger.

Comebacket var fuldendt, sejren blev kørt hjem, og Manchester Citys fans stormede banen i jubelrus.

Chokstart på Anfield

Liverpool fik en skidt start hjemme mod Wolverhampton takket være elendigt forsvarsspil af Ibrahima Konaté efter små tre minutters spil.

Han fejlbedømte et udspark fuldstændig, så Raúl Jiménez kom fri og kunne spille Pedro Neto helt fri foran mål til 1-0-scoring.

En genial frispilning af Thiago til Sadio Mané sørgede dog for udligning 20 minutter senere, så det igen kun var et enkelt mål, man skulle bruge for at lægge maksimalt tryk på City.

Imens havde City svært ved at nedbryde Aston Villas kompakte defensiv, og mindre end ti minutter fra pause blev Etihad Stadium ramt af et chok.

En kontra til gæsterne endte med et indlæg, som Matty Cash kunne heade ind fra kort afstand, da João Cancelo snorksov i sin opdækning.

Der blev tavst blandt de lyseblå på lægterne i Manchester, mens der udbrød vild jubel på Anfield i Liverpool, da nyheden nåede frem. Et mål mere til Liverpool ville sende mesterskabet til Beatles-byen, hvis ikke City fik lavet to mål mod Villa.

Det var status, da holdene gik til pause. Dem, der ønskede spænding i mesterskabskampen, kunne ikke bede om mere.

Og 20 minutter før tid i kampene brød der jubel ud på Anfield igen. Ikke på grund af et Liverpool-mål, men fordi Philippe Coutinho gjorde det til 2-0 for Aston Villa.

Pludselig så det nærmest umuligt ud for City i forhold til at vinde. Men Liverpool skulle selv vinde, og en offside havde frarøvet Sadio Mané endnu en scoring tidligt i anden halvleg.

Det lykkedes Liverpool at hente sejren på sene scoringer af Mohamed Salah og Andy Robertson, men inden de kom, havde Ilkay Gündogan orkestreret Citys vilde comeback.

1-2 i 76. minut, 2-2 ved Rodri i 78. minut og mesterskabsmålet af den tyske midtbanemand til 3-2 i 81. minut.