Nations League

Braithwaite udtaget til landsholdet, melder Barcelona

Det danske landshold udtages først tirsdag, men ifølge Barcelona er Martin Braithwaite med i truppen.

Tirsdag udtager landstræner Kasper Hjulmand sin trup til de forestående Nations League-kampe.

Men allerede nu er det kommet frem, at Martin Braithwaite angiveligt vil være blandt navnene i Hjulmands hat. I hvert fald hvis man skal tro angriberens klub FC Barcelona.

I en nyhed på klubbens hjemmeside, hvor truppen til en venskabskamp i Sydney bliver offentligt, skriver Barcelona således om Braithwaites manglende udtagelse til kampen:

- Martin Braithwaite bliver også hjemme, da han er blevet indkaldt til det danske landshold, står der på hjemmesiden.

Dansk Boldspil-Union (DBU) plejer en uges tid før udtagelsen at varsle klubber om, at en eller flere af deres spillere kan være i spil til en landsholdsudtagelse.

Om det er den besked, som Barcelonas pressefolk har formuleret lidt skævt på engelsk på hjemmesiden, vides ikke. Eller om Braithwaite rent faktisk har fået beskeden fra Hjulmand om, at han er med.

Tirsdag omkring klokken 13 vil det vise sig, om han er med.

Braithwaite har blot spillet fem kampe for Barcelona i den netop afsluttede sæson - tre af dem var de første ligakampe i sæsonen. Siden er det kun blevet til 22 minutters spilletid fordelt på to kampe.

Danmark skal spille fire Nations League-kampe mellem 3. og 13. juni. To gange er Østrig modstanderen, mens Frankrig og Kroatien er de to andre.