Fodbold

Ekspert måber: - Åh, nej… Hvad laver du?

Adama Traorés aller sidste aktion for FC Barcelona blev en mindeværdig en af slagsen. På den negative måde vel at mærke.

Det var faktisk en forrygende aflevering. En perfekt såkaldt "cutback"-aflevering skråt tilbage i banen.

Problemet for FC Barcelonas Adama Traoré var bare, at afleveringen blev lavet i den forkerte ende af banen. Til en modstander.

- Åh, nej… Hvad laver du?, udbrød TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun i kommenteringen umiddelbart efter Traorés fatale aktion.

Den spanske fløjspiller erobrede faktisk bolden i højre forsvarsside, men tog så en forfærdelig beslutning og spillede bolden skråt ind i eget målfelt. Her stod VIllarreals Moi Gomez helt fri, og med et flot og veludført skud satte han bolden i nettet. Og så var Villarreal foran 2-0 på Camp Nou.

- Ja, jeg ved nærmest ikke, hvad han laver. Han serverer jo bolden på et sølvfad. Det er helt vildt med Adama Traore. Han erobrer jo faktisk bolden, men så går han fuldstændig i panik. Hold da op, siger Morten Bruun.

Episoden fandt sted i begyndelsen af anden halvleg, og på dette tidspunkt var FC Barcelona allerede bagud med 0-1 på en scoring af Alfonso Pedraza. Catalanerne tabte opgøret med 0-2 og sluttede dermed LaLiga-sæsonen af på dårlig manér.

FC Barcelona tabte sæsonens sidste kamp med 0-2 på hjemmebane til Villarreal, der samtidig sikrede sig europæisk fodbold i næste sæson. Video: Signe Aagaard Boysen

Sidste aktion i Barcelona-trøjen

Og på en eller anden måde kommer Adama Traoré - takket være sin misforståede frispilning - til at stå som billedet på den sløje FC Barcelona-sæson

I samme spilstop som 2-0-scoringen blev uheldige Adama Traoré i øvrigt skiftet ud. Og da spanieren blot var på et lejeophold på et halvt år i Barcelona, så blev den grimme fejlaflevering Traorés sidste aktion for Blaugrana.

- Der er situationer, hvor det virker, som om ingen ved, hvad Adama Traore tænker. Heller ikke ham selv.

- Det er jo næsten traumatisk, at han går ud her, for det bliver jo givetvis hans sidste aktion overhovedet som Barcelona-spiller, siger Morten Bruun.

Adama Traoré er født og opvokset i Barcelona og fik da også hele sin fodboldopdragelse i FC Barcelona. Så på den måde er han i høj grad en af klubbens "egne."

I vinterens transfervindue 2022 blev han så hentet "hjem" fra Wolverhampton i England på en lejeaftale frem til sommeren 2022. Det endte med at kaste seksten kampe og nul mål af sig.

Godt nok har den spanske storklub en købsoption på ham, men den forventer ingen, at klubben vil indløse. Og dermed tyder alt på, at Camp Nous sidste minde med Adama Traoré bliver et uudsletteligt mentalt billede af en stor, stor personlig fejl.

FC Barcelona sluttede sæsonen på andenpladsen i LaLiga, mens Villarreal med sejren spillede sig op i næste sæsons Conference League på grund af syvendepladsen i LaLiga.