Fodbold

- En voldsom uskik er ved at snige sig ind i fodbold, mener ekspert

Glædesrus udvikler sig hurtigt til kaos, når tusindvis af fans invaderer banen. Det har den seneste uges kedelige hændelser vist.

Fans gjorde det i Manchester, de gjorde det i Sassuolo, og de gjorde det i København.

Søndag var afgørelsens dag i flere af Europas fodboldligaer, og efter Manchester City, AC Milan og FC København havde vundet mesterskabet i deres hjemland, invaderede fans stadion for at fejre mesterskabet med deres helte.

Hvis du er sindssyg nok til at slå en spiller, er du sindssyg nok til at stikke en spiller

Roy Keane, fodboldekspert

Når 22 spillere og en dommer på et splitsekund får selskab af tusindvis af fans, kan det ikke undgå at blive kaotisk, og søndag var ingen undtagelse. Særligt i Italien og England gik det vildt for sig, og det ærgrer danske og internationale eksperter, at vi er nået til et punkt, hvor spillerne skal frygte for deres sikkerhed i glædens stund.

- Den ultimative dag og ultimative fejring, som Milan-spillerne skulle have, får de simpelthen ikke. I stedet bliver det nede i omklædningsrummet frem for med fansene. Vi ser en frustreret Leao og en frustreret Tonali gå ned i omklædningsrummet. De ville jo gerne nyde det med hinanden og gå æresrunder. Det er en voldsom irriterende uskik, der er ved at snige sig ind i fodboldeuropa, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker om de aggressive fans.

Roy Keane frygter for knivstik

I England eskalerede det efter slutfløjt mellem Manchester City og Aston Villa. Her blev Villa-keeper Robin Olsen angrebet og slået af City-fans.

Den hændelse forarger fodboldekspert for SkySports Roy Keane, der kalder det for ”skammeligt”.

- En spiller eller en manager kommer til at blive alvorligt skadet. Hvis du er sindssyg nok til at slå en spiller, er du sindssyg nok til at stikke en spiller. Der kommer til at ske noget vildt. Idioter, svineri, skændsel, siger Roy Keane ifølge Independent.

Derudover havde flere hundrede vagter travlt med at beskytte de eftertragtede City-spillere fra fans, der ville røre ved, snakke til eller få tage selfies med deres helte.

Manchester City har været ude at fordømme hændelserne og vil gå videre med sagen.

Manager sparkede fan, fan nikkede anfører skalle

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at fans trodsede reglerne og løb på banen.

Tidligere på ugen har Det Engelske Fodboldforbund (FA) udtrykt bekymring for "tilhængernes antisociale opførsel" i forbindelse med Everton-fansenes baneinvasion, da de blå fra Liverpool sikrede sig en ny sæson i Premier League.

Her blev Everton-modstander Crystal Palaces manager, Patrick Viera, provokeret af tilskuere og endte med at sparke ud efter en.

- Vi er meget bekymrede for stigningen af tilhængernes antisociale opførsel mod slutningen af sæsonen. Fodboldstadioner skal være sikre og behagelige for alle, og disse episoder er total uacceptable og hører ikke til i vores sport, skrev forbundet på sin hjemmeside.

Eksemplerne på kaos i forbindelse med fans’ baneinvasion står i kø.

I sidste uge blev Sheffield Uniteds anfører, Billy Sharp, nikket en skalle af en fan, efter at hans hold havde tabt til Nottingham Forest.