Fodbold

FCK vil uddele bøder efter baneinvasion

De nykårede mestre er gået i gang med at identificere tilskuere, der invaderede banen under guldfesten.

FC København vil slå hårdt ned på de tilskuere, der søndag invaderede plænen i Parken for at fejre klubbens danske mesterskab.

Det oplyser den nykårede mesterklub på Twitter.

Op mod 200 fans løb ifølge Københavns Politi ind på banen efter sejren på 3-0 over AaB.

- Vi havde en forrygende dag i går, men den blev desværre også forstyrret af nogle få, der satte sig over de tusindvis, der festede i Parken ved at løbe på banen.

- Som vi havde gjort det meget klart inden kampen, så var det farligt og med risiko for store konsekvenser for klubben, skriver FCK.

- Vi arbejder nu med at identificere dem, der løb på banen, der kan se frem til karantæne og en afgift på 10.000 kroner i henhold til vores stadionreglement, lyder det videre.

Syv er sigtet

Københavns Politi oplyser til Jyllands-Posten, at man foreløbig har sigtet syv personer i forbindelse med guldfesten.

Vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard fortæller, at politiet ser alvorligt på baneinvasionen, og at der kan vanke en bøde.

- Omkring 200 fans løb ind på banen efter kampen. Jeg skal ikke kunne sige, om det er en tendens, men det er noget, man ser meget i England. Det truer sikkerheden, da stadion slet ikke bygget til, at publikum skal kunne løbe ind på banen.

- Vi kan ikke acceptere det, og derfor vil vi nu undersøge, om vi kan give dem en bøde, siger Bjarke Dalsgaard til Jyllands-Posten.

Mesterskabet var FCK's første i tre år, efter at Brøndby og FC Midtjylland har nappet guldet i de to foregående sæsoner.

FCK sikrede sig mesterskabet med et forspring på tre point til FCM.