Fodbold

Nu er Rej tilbage på landsholdet - men det bliver i en helt anden rolle

Mia Rej skal ikke forvente, at hun fremover vil få den samme rolle på landsholdet, som hun tidligere har haft.

I et halvt år har Mia Rej ikke været en del af det danske landshold.

Og meget er sket, siden playmakeren i december måtte bæres fra banen med en korsbåndsskade og store smerter under den første VM-kamp i Spanien. Både for Mia Rej og landsholdet.

For mens Odense-spilleren har brugt tiden på at genoptræne, har det danske landshold taget et stort skridt mod den absolutte verdenselite.

Derfor kan Danmarks landstræner, Jesper Jensen, heller ikke garantere, at Rej vil få lige så stor en rolle på nationalmandskabet, som hun havde, inden hun blev ramt af den alvorlige skade.

- Da jeg startede med holdet, manglede vi i den grad en stor leder på banen. Og der var det hende, vi lagde vores frugter i kurven på. Vi ved jo lige præcis, hvad vi får med hende.

- Men hendes skade gjorde jo, at vi var nødt til at tænke lidt mere kreativt, og der har en duo med Anne Mette Hansen og Mie Højlund for eksempel vist sig at være enormt duelige sammen. Så nu skal Mia jo ind og kæmpe sin plads tilbage, hvis man kan sige det sådan, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Det var i en kamp mod Tunesien, at Mia Rej kom slemt til skade, efter landsholdskollegaen Mette Tranborg landede på hendes knæ.

Det så ikke godt ud, da den danske profil tog sig til knæet. Video: Magnus Stig Christensen

I april gjorde hun comeback efter fire måneder på sidelinjen. De seneste uger har playmakeren været med til at spille Odense i DM-finalen, og nu er hun så tilbage blandt Jesper Jensens udvalgte.

Mia Rej skal bruges på en anden måde

Til samlingen i juni skal Danmark spille en enkelt kamp mod Slovenien. Og ellers må det formodes, at noget af tiden skal bruges på, at Mia Rej og Jesper Jensen i fællesskab skal bruge noget af tiden på at finde ud af, hvordan Odense-spillerens kvaliteter bliver udnyttet bedst muligt.

- Der er nogle ting der, hvor Mia måske skal ind i en anden rolle end den, hvor hun er aller-, allerbedst; nemlig den, hvor hun er kaptajnen på skibet og bare trækker som en dieselmotor gennem 60 minutter.

- Det kan man ikke holde til gennem en hel slutrunde, så vi skal også have fundet en måde at bruge Mia på i det nye hold, hvis man kan sige det sådan. Et hold, hun jo var en del af, men det ændrede sig en smule, da hun fik den skade til VM, siger Jesper Jensen.

Mia Rej har spillet 36 landskampe for Danmark og været udtaget til de to seneste slutrunder. I november kan det blive tre på stribe, hvis hun får en plads på det hold, der skal spille EM i Nordmakedonien, Slovenien og Montenegro.