Fodbold

Damsgaard påvirket af leddegigt: - Det har været hårdt

Den danske landsholdsspiller har netop gjort comeback og er oven på igen, efter han har kæmpet med leddegigt.

Et helt nyt offensivt våben vil igen være at finde på landsholdet ved den kommende samling. Mikkel Damsgaard er nemlig tilbage.

Den danske Sampdoria-spiller har ikke været i aktion for landsholdet, siden han blev skadet i VM-kvalifikationskampen mod Østrig 12. oktober 2021. Siden har han kæmpet med en knæskade, og han fik først comeback for den italienske klub 16. april.

Nu er han også tilbage på landsholdet, hvor han er med i Kasper Hjulmands trup til Nations League-kampene i juni. Og det sker på trods af, at han stadig får medicin for den leddegigt, han er blevet diagnosticeret med.

- Det har været en lang periode, og det har været besværligt, men jeg har det godt nu. Jeg har været igennem en genoptræningsperiode og er bare glad for at være tilbage igen, siger Mikkel Damsgaard efter landsholdsudtagelsen til TV 2 SPORT.

- Jeg har hele tiden haft troen på, at jeg nok skulle spille og være mig selv igen. Jeg har haft nogle perioder, hvor jeg ikke har været så glad, som jeg plejer. Det har været lidt hårdt, men jeg er bare glad for, at det er normalt igen.

Det savner man, når man er i udlandet

Damsgaard om landsholdet

Landsholdet er som at vende hjem

Damsgaard fortæller, at han stadig er i kontakt med læger og stadig tager medicin for det.

- Men jeg håber på, at jeg på et tidspunkt kan stoppe med det og håber på, at det ikke kommer tilbage. Men det kan man ikke vide, før jeg stopper med medicinen. Medicinen hjælper faktisk, og jeg kan ikke mærke en forskel (i forhold til når han spiller uden medicin, red.).

Mikkel Damsgaard, der for et par dage siden spillede 29 minutter mod Inter, fortæller desuden, at det er en ”vildt dejlig følelse at være med på landsholdet igen.”

- Jeg er superglad for at blive udtaget, komme tilbage på landsholdet og se alle drengene igen. Det savner man også, når man er i udlandet – man savner turene med landsholdet, siger han.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker fortæller, at det har været rart at se, at Damsgaard har fået spilletid i Serie A igen. Det kan kun gavne landsholdet, mener han.

- Der var egentlig historier om, at han måske ikke kom til at spille i forårssæsonen, men vi har fået ham at se. Forhåbentlig kan han finde noget med Christian Eriksen, og han vil være en enorm kreativ kraft at have, siger Junker.

Her er Danmarks kampe

Landsholdet spiller fire kampe i Nations League i starten af juni, hvorefter de sidste to spillere i september.

  • 3. juni: Frankrig - Danmark
  • 6. juni: Østrig - Danmark
  • 10. juni: Danmark - Kroatien
  • 13. juni: Danmark - Østrig
  • 22. september: Kroatien - Danmark
  • 25. september: Danmark - Frankrig

Du kan se alle Danmarks landskampe på TV 2 og TV 2 PLAY.