Fodbold

Derfor har Hjulmand udtaget spillere, der ikke spiller

Kasper Hjulmand har fokus rettet mod VM, og derfor er flere spillere med på landsholdet, selvom de mangler spilminutter.

Normalt ville etablerede navne som Daniel Wass, Jannik Vestergaard, Martin Braithwaite og Jens Stryger Larsen ikke springe i øjnene, hvis man skuede ud over en landsholdstrup.

Men det gjorde de måske alligevel lidt, da landstræner Kasper Hjulmand offentliggjorde sin trup til Nations League tirsdag.

De fire har nemlig fået ingen eller meget begrænset spilletid i 2022, men alligevel er de med i truppen. Og det er der en særlig grund til, fortæller Hjulmand i ugens udgave af ’KANT’.

- Det er spillere, som jeg tror og håber kommer nogle gode steder hen og som har så meget kvalitet. Det er ikke sådan, at man bare kan tage en ung spiller ind og have lige så meget kvalitet. Men det er med det in mente, at de finder et sted at spille. De får også at vide, at hvis ikke de finder noget spilletid, så er der ikke et VM, siger Kasper Hjulmand.

- Jeg synes, at det er den bedste måde at forberede spillerne på. Så skal vi også huske på, at det er en udvidet trup. Der bliver skåret en trup allerede til mandag, og der er det stadig en udvidet trup i forhold til tidligere. Det er med et sigte på at stå stærkest muligt og forberede et VM.

- Danmark er ikke som Frankrig

Kasper Hjulmand påpeger også, at Danmark ikke kan sammenlignes med et land som Frankrig, som de i øvrigt møder i Nations League og ved VM.

Danmark skal agere anderledes, mener Hjulmand.

- Didier Deschamps (Frankrigs landstræner, red.) kigger ud på et arsenal af topspillere, der spiller Champions League hver eneste uge og kan tage med rette formstærke spillere, siger Hjulmand.

- Vi skal se os som et landshold, der har nogle spillere, der har noget kvalitet, som vi skal hjælpe. Ellers er jeg enig med præmissen om, at man skal spille for at komme på landsholdet.

Kasper Hjulmand understreger også, at det bliver tilfældet, når han skal udtage sin endelige VM-trup.

Her er Danmarks kampe

Landsholdet spiller fire kampe i Nations League i starten af juni, hvorefter de sidste to spillere i september.

  • 3. juni: Frankrig - Danmark
  • 6. juni: Østrig - Danmark
  • 10. juni: Danmark - Kroatien
  • 13. juni: Danmark - Østrig
  • 22. september: Kroatien - Danmark
  • 25. september: Danmark - Frankrig

Du kan se alle Danmarks landskampe på TV 2 og TV 2 PLAY.