Fodbold

Èn klub passer perfekt til Priske, mener ekspert

AGF er et godt bud på en mulig arbejdsgiver for den tidligere FCM-træner, Brian Priske, der er blevet fyret af sin belgiske klub, Royal Antwerp.

Der er godt gang i svingdøren for danske trænere i fodbold.

Sidste uge var det David Nielsen og AGF, der besluttede, at der skulle ske noget nyt, og fem dage senere er Brian Priske blevet fyret i belgiske Royal Antwerp.

Hvis man kan forløse potentialet, er det en af de største klubber herhjemme

Mads Junker, fodboldekspert TV 2 SPORT

Og den ledige plads i trænersædet på AGF's bænk kan måske blive fyldt ud af Priske.

- Han kommer fra et godt job I Belgien, og AGF er en stor klub. Det vil være et sammenligneligt match i forhold til, hvor han er i karrieren, lyder det fra TV 2 SPORTs fodboldekspert, Mads Junker, der ser det som en gevinst for AGF, hvis de kan få Brian Priske i folden:

- At hive en erfaren dansk træner hjem ville ikke være den værste ting at præsentere for Stig Inge Bjørnebye (sportsdirektør i AGF, red.). Hvis man kan forløse potentialet, er det en af de største klubber herhjemme.

Kommer med stort netværk

Den tidligere FC Midtjylland-træner har erfaring med europæisk fodbold, da han stod i spidsen for FCM i Champions League, mens han i sin tid i Belgien deltog i Europa League med Royal Antwerp.

Altså er det en mand, der har prøvet sig af på en større scene end Superligaen.

- For AGF ville det være et godt match at få Brian Priske med det CV, erfaring og netværk han kommer med fra en lidt større andedam end Danmark.

Mens David Nielsens mantra ifølge Junker var gejst, vilje og ild i øjnene, er Brian Priskes et andet, hvilket der også vil være plads til.

- AGF er i en forfatning, hvor deres nye træner kan komme med sin egen filosofi og ikke skal køre videre med klubbens eller David Nielsens filosofi.

Aarhusianerne sluttede på en skuffende 10. plads i årets udgave af Superligaen, mens Brian Priske blev fyret, efter hans Royal Antwerp-mandskab kom på fjerdepladsen i Jupiler League.