Fodbold

Bekymret fan stillede spørgsmål - Hjulmand svarede med kegler

Kasper Hjulmand mener bestemt, at Christian Eriksen og Mikkel Damsgaard kan spille sammen på det danske landshold.

Hvad skal der ske med Damsgaard, når Christian Eriksen er kommet tilbage?

Sådan lød spørgsmålet fra en ung landsholdsfan ved navn Johannes til landstræner Kasper Hjulmand, der netop havde udtaget sit hold til Nations League-kampene i juni.

Det gode spørgsmål fik landstræneren til at trække på smilebåndet – både under udtagelsen og efterfølgende i ugens udgave af ’KANT’.

- Det er genialt. Den har jeg fået 200 gange før, indleder Kasper Hjulmand.

- Hvis man har så to dygtige fodboldspillere, der kan de ting, de kan, kan de endda gøre hinanden bedre. Så selvfølgelig er der plads. Damsgaard er på vej tilbage, så lad os se, hvor meget der er i ham nu her. Men med Damsgaard og Eriksen på topniveau er der selvfølgelig plads på et hold til de to.

Hjulmand forklarer nærmere

Men dette svar var ikke nok for TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun. Han ville have et mere konkret svar.

Han smed programmets kegletoppe og drikkedunke ud på bordet, og så blev der ellers tegnet og forklaret af Hjulmand.

- Vi har fundet rigtig meget med Mæhle og Damsgaard. Damsgaard falder ind i lommen (fra venstre kanten, red.), hvor Mæhle kan komme stormende på sidelinjen, og der skal være plads til ham, forklarer Hjulmand, imens han viser det med kegler.

- Og så er der plads til Eriksen her (på den centrale midtbane, red.). Og så er der mulighed for at lave et rigtig godt spil. Eriksen og Damsgaard kan også spille ved siden af hinanden på den offensive midtbane og med en spidsangriber. Så der er masser af muligheder. Det er interessant træneropgave.

Du kan se hele sekvensen i ugens udgave af ’KANT’ på TV 2 PLAY.

Det er ikke meget, Christian Eriksen og Mikkel Damsgaard har spillet sammen på landsholdet, efter Eriksen kollapsede i EM-åbningskampen mod Finland i juni sidste år, og efter Damsgaard blev knæskadet i oktober.

Eriksen og Damsgaard fik senest ti minutter på banen sammen, da Danmark spillede 1-1 mod Tyskland 2. juni 2021.