Fodbold

Braithwaite siger, at han ikke tænker på klubskifte

Martin Braithwaite tænker ikke på at skifte væk fra FC Barcelona for at blive aktuel til VM-slutrunden i Qatar for det danske landshold.

Landstræner Kasper Hjulmand gjorde det ganske klart, da han tirsdag udtog sit landshold til de kommende Nations League-kampe.

Landsholdsspillerne skal spille kontinuerligt på klubplan, hvis de skal udtages til VM-slutrunden i Qatar i november og december.

En kommentar, der blandt andet er stilet til Martin Braithwaite, der blot har spillet 22 minutters førsteholdsfodbold i FC Barcelona i hele 2022. Men den 30-årige angriber har ikke nødvendigvis tænkt sig at forlade FC Barcelona for at søge spilletid andetsteds, selvom der ikke er udsigt til minutter i den catalanske storklub.

Hvad vil du gøre i efteråret for at sikre, at du får de her kampminutter?

- Jeg vil arbejde hårdt. Det er det, det handler om. Jeg kan ikke kontrollere andet. Så må vi se, hvad der sker.

Men du vil ikke lede efter et sted, hvor du er sikker på at spille?

- Nej, det er ikke noget, jeg tænker over. Jeg har stadig to år tilbage i Barcelona. Men, du ved, man ved aldrig, hvad der sker i fodbold. Men jeg er meget cool omkring det, siger Martin Braithwaite til TV 2 SPORT efter onsdagens landsholdstræning i København.

Lykkelig over at være tilbage på landsholdet

Martin Braithwaite har ikke spillet en eneste landskamp siden succesen ved EM-slutrunden i sommeren 2021.

For tidligt i sæsonen blev danskeren alvorligt knæskadet i en LaLiga-kamp mod Getafe, og den skade kostede en operation og holdt Braithwaite på sidelinjen resten af 2021.

Men i størstedelen af 2022 har Martin Braithwaite været kampdygtig. Og nu er han altså tilbage på landsholdet – til stor glæde for hovedpersonen selv.

- Det er fantastisk. Jeg har glædet mig helt vildt. Jeg ser frem til de her kampe, og nu vil jeg bare ud og vise den glæde og sult jeg har for at spille. Det ser jeg frem til.

- Jeg har set landsholdet spille og set euforien fortsætte efter EM - og ikke at kunne være med til det henover efteråret - har været hårdt, siger Martin Braithwaite.

Selvom danskeren har været kampdygtig siden februar, så har FC Barcelona-træner Xavi så langt fra set danskerens vej. For siden er det blot blevet til 10 minutters spilletid i LaLiga og 12 minutter i pokalturneringen. Alligevel føler han sig klar til at generobre pladsen på landsholdet.

Hvor står du egentlig henne rent fodboldmæssigt?

- Jeg er mig selv. Jeg står rigtig godt. Det er derfor, jeg er her. Det handler bare om at være mig selv, og jeg er sindssygt glad for at være tilbage.

- Jeg ser mig selv som en vigtig del af det her hold. Og det handler selvfølgelig også om at spille. Men jeg møder altid op med et positivt mindset, og det er det, jeg tænker på. Jeg kan ikke gøre mere end bare at gå ud og arbejde hårdt, siger Martin Braithwaite.

Braithwaite-udtalelse er "spin"

Men når Marin Braithwaite udtaler sig, som han gør, så er det ikke nødvendigvis for at ignorere Kasper Hjulmands løftede pegefinger.

Tværtimod er det snarere en kløgtig forhandlingstaktik frem mod det sommerskifte, som de fleste forventer, hvis man skal tro TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Jeg tænker jo umiddelbart, at det lyder som et klogt spin i en offentlig udtalelse. Han gør jo klogt i at udtale sig sådan i hans situation. Han vil stå forhandlingsmæssigt dårligt, hvis han omvendt udtalte, at han var desperat for at komme væk. Og så ville FC Barcelona i øvrigt også blive utilfredse. Så jeg ville være mere overrasket, hvis han havde sagt det modsatte, siger Mads Junker.

Men selvom fodboldanalytikeren forventer, at esbjerggenseren skifter klub i sommerens transfervindue, så kan han dog sagtens se Braithwaite træffe en anden beslutning.

- Jeg kan sådan set godt se det for mig. Og drømmen ville jo trods alt leve endnu, for han er et sted, hvor han til nøds godt kan få en rolle på holdet. Nu må vi se, hvordan FC Barcelonas transfervindue forløber - der er jo nok nogle andre spillere på vej ud, der kan give plads. Han ville ikke være den første i verdenshistorien, der var afskrevet, men så alligevel kom tilbage. Det er sket før.

- Men jeg synes, det er uholdbart, og jeg ville som fodboldinteresseret være ærgerlig, hvis han vælger den løsning, siger Mads Junker, der dog er sikker på, at Kasper Hjulmand vil strække sig langt for at få Braithwaite med til VM:

- Det er jo en mand til startopstillingen. Han er en type, vi ikke har to af. Han kan løbe dybt, han truer bagrummet, han har hurtighed, han har erfaring. Så han er en vigtig mand for Kasper Hjulmand.

Landsholdet - inklusive Braithwaite - spiller fire kampe i Nations League i juni:

  • 3. juni: Frankrig - Danmark
  • 6. juni: Østrig - Danmark
  • 10. juni: Danmark - Kroatien
  • 13. juni: Danmark - Østrig

Du kan se alle Danmarks landskampe på TV 2 og TV 2 PLAY.