Fodbold

Roma i stor glædesrus - vinder historisk finale

AS Roma kan kalde sig vindere af den første Conference League-finale nogensinde, efter de slog Feyenoord med 1-0.

José Mourinho løb jublende forrest, imens han havde resten af Roma-holdet i hælene.

Portugiseren var i ekstase, efter AS Roma vandt den første udgave af Conference League.

Det skete efter en 1-0-sejr over Feyenoord på mål af Nicolò Zaniolo efter en halv times spil.

Det er Romas første trofæ, siden klubben i 2008 vandt hjemlandets pokalturnering, Coppa Italia.

Dermed cementerede Mourinho også sin status som uovervindelig, når det kommer til europæiske finaler. Han har nu stået i fem finaler og vundet alle fem.

UEFA Cuppen og Champions League med FC Porto, Champions League med Inter, Europa League med Manchester United og nu Conference League med Roma har han på meritlisten.

Sådan forløb kampen

/Ritzau

Mourinhos Roma-tropper var nået frem til slutkampen med dygtig kontrafodbold - og et par norske bump på vejen.

Med hollandsk modstand i finalen var norske bump ikke en mulighed, og fuldstændig om forventet var Roma mødt frem med en kompakt defensiv klar til at lure på kontramuligheder.

Kun Bodø/Glimt fra Norge formåede at nedkæmpe romerne i turneringen. Det lykkedes til gengæld også to gange - den ene gang med en pinlig 1-6-blamage for Roma til følge i gruppespillet.

Det defensive udgangspunkt gav Feyenoord meget boldbesiddelse i kampens indledning, men hollænderne formåede ikke at blive farlige.

I stedet spillede Roma sig mere og mere ind i kampen. Man kom tættere på Feyenoord-feltet, og hurtigt viste den italienske kynisme sig.

Tiden arbejdede for Roma

Der skulle bare en enkelt chance til. Så kom målet. En bold sejlede over hollændernes forsvar, hvor Nicolo Zaniolo stod helt fri på kanten af offside. Han tæmmede bolden, og chippede den køligt ind til 1-0 bag Justin Bijlow.

Det gav Roma optimale forudsætninger for at praktisere den kontrafodbold, holdet er så dygtig til.

Feyenoord fik dog mere snert i spillet omkring Romas felt efter pausen, og to gange inden for de første ti minutter måtte træværket hjælpe Roma til at bevare føringen.

S Roma har scoret! Italienerne finder pludselig vej i offensiven. Nicolo Zaniolo står bag, da et indlæg mod bagrummet lander ved ham. Han tager bolden glimrende ned og vipper den over stregen. Video: TV 2 SPORT

Tiden arbejdede med Roma, og som anden halvleg skred frem, blev det defensive fokus mere og mere udtalt for italienerne.

Feyenoord pressede hårdt på for udligningen, men er det noget, som italienske hold kan, og som José Mourinho kan, så er det at sætte en stærk defensiv op.

Trods tæt belejring af feltet i slutfasen holdt romernes fort stand.