Fodbold

England skal spille for tomme tribuner: - En ydmygelse, siger landstræner

England møder Italien i Nations League hjemme på Wembley, men det bliver uden tilskuere. Det frustrerer Gareth Southgate, der ønsker bedre opdragelse.

Det kan risikere at blive lidt af en fuser, når England og Italien den 11. juni mødes for første gang siden EM-finalen i sommer.

For de traditionsrige fodboldnationer får ikke lov til at spille med fans på tribunerne. Det skyldes de engelske fans opførsel i den netop omtalte EM-finale.

Vi bliver nødt til at se på, hvordan vi opdrager vores børn. Hvad er forventningerne?

Gareth Southgate

Her brød flere hundrede fans uden billet ind på stadion før kampen, hvilket skabte stort kaos og sårede 19 betjente.

Generelt var opførslen blandt de engelske fans under al kritik, og det har betydet, at det engelske fodboldforbund, FA, er blevet straffet.

Forbundet har modtaget en større bødestraf, mens det altså også er besluttet, at den kommende hjemmekamp i Nations League imod Italien skal afvikles uden tilskuere. Kampen bliver derfor heller ikke spillet på Wembley, men i noget mere ydmyge rammer på Molineux Stadium i Wolverhampton.

Det både ærgrer og frustrerer den engelske landstræner Gareth Southgate.

- Vi er, hvor vi er. Vi har fået den ydmygelse af nu at skulle spille bag lukkede døre, siger Landstræneren til BBC.

Vores skal vi opdrage vores børn?

Den engelske landstræner ønsker at få genoprettet et sobert billede af engelske fodboldfans.

Han frygter en fremtid med restriktioner og indhegninger, og hvis det skal undgås, kræver det noget af befolkningen. Både af de unge og ældre.

- Vi bliver nødt til at se på, hvordan vi opdrager vores børn. Hvad er forventningerne? Hvordan ønsker vi at blive set som nation? For det billede manifesterer sig selv i øjeblikket, og det er ikke et godt billede, siger Southgate.

Udover Italien er England også i pulje med Ungarn og Tyskland i Nations League. Du kan se hele turneringen på TV2s kanaler og på TV 2 PLAY.