Fodbold

Klopp gik i stå på pressemøde

Pressemødet inden lørdagens Champions League handlede om mere end bare fodbold.

Med et forsvandt Jürgen Klopps karakteristiske smil, da Liverpool-træneren svarede på spørgsmål inden Champions League-finalen.

Der kom nemlig et spørgsmål, der på sin vis rakte langt ud over finalen mod Real Madrid:

- Jeg vil ikke tale om finalen, men om omstændighederne ved den her finale, der skulle have været spillet i Sankt Petersborg i Rusland. Er der et sted i dine tanker, der kredser om det, eller koncentrerer du dig udelukkende om fodbold? Har denne kamp en særlig betydning, der rækker ud over fodbolden, lød det.

Derefter fulgte sekunders tænkepause, viser en video fra TV 2 Norge.

Og så et eftertænksomt suk fra trænerne, der tydeligvis havde svært ved at få tungen på gled.

- Indtil du spurgte mig nu, har jeg kun bekymret mig om kampen. Jeg ved ikke, om du forventer et politisk budskab…, indledte Klopp.

Og så tænkte den normalt så bramfrie træner sig om igen.

- Jeg er glad for, at kampen afvikles her (i Paris, red.). Af tusind grunde. Det er mærkeligt, men det er fint…, sagde Klopp om den specielle situation.

- Krigen er stadig i gang. Du har ret – det skal vi tænke på. Og lad os se det på denne måde: At kampen stadig spilles – og ikke i Sank Petersborg – er måske den helt rigtige besked til Rusland. Livet fortsætter, også selvom nogle prøver at ødelægge det. Vi spiller den her finale for alle mennesker, også for dem i Ukraine. Jeg er sikker på, at nogle har mulighed for at se med, og vi spiller for jer også, lød det fra Jürgen Klopp.

Champions League-finalen mellem Liverpool og Real Madrid spilles på Stade de France. Finalen i verdens mest prestigefyldte klubturnering blev flyttet fra Sankt Petersborg til Paris den 25. februar. Det skete som en af UEFA’s reaktioner på Ruslands invasion af Ukraine.