Fodbold

Roman Abramovich reagerer på ejerskifte i Chelsea

På Chelseas hjemmeside kommer Roman Abramovich med en officiel afskedsbesked til klubben og fansene.

Lørdag blev det fastlagt, at den engelske storklub Chelsea bliver solgt til konsortiet Clearlake Capital, der har amerikanske Todd Boehly i spidsen.

Det betyder også et endegyldigt farvel til klubbens tidligere russiske ejer, Roman Abramovich, der tilbage i marts blev tvunget til at sætte klubben til salg grundet krigen i Ukraine.

55-årige Abramovich reagerer nu selv på det faktum, at den klub, han har ejet siden 2003, nu kommer i andres hænder.

- Ejerskabet med den her klub kommer med et stort ansvar. Siden jeg kom til klubben for næsten 20 år siden, har jeg på nærmeste hold oplevet, hvad den her klub kan opnå.

- Mit mål har været, at den næste ejer har et mindset, der vil sikre succes for både herrer- og kvindeholdet samtidig med at drive og udvikle andre nøgleområder i klubben såsom akademiet og Chelsea Foundation. Jeg er glad for, at denne søgen er endt succesfyldt. Mens jeg giver Chelsea videre til de nye ejere, vil jeg ønske dem den bedste succes på og uden for banen. Det har været en ære af en livstid at være en del af denne klub.

- Jeg vil gerne takke klubbens tidligere- og nuværende spillere, stab og selvfølgelig fansene for alle disse fantastiske år, lyder det fra Abramovich, der slutteligt glæder sig over den arv, han har været med til at skabe.

- Jeg er stolt over, at millioner af mennesker få gavn af de nye velgørende fonde, som bliver etableret. Det er en arv, som vi har skabt sammen. Tak.

Chelsea har siden Abramovich overtagelse i 2003 vundet Premier League fem gange, mens Champions League er blevet vundet to gange.