Fodbold

- Det er ikke ideelt, siger fransk landstræner før Danmark-brag

Frankrigs landstræner er ikke tilhænger af placeringen af de kommende Nations League-kampe, hvor Frankrig blandt andet skal møde Danmark.

2022 byder på en ganske særlig fodboldsommer.

For da VM-slutrunden i Qatar først er placeret i november og december, er der blevet plads til landskampe i sommermånederne. Og det har UEFA udnyttet.

Således spilles der i begyndelsen af juni Nations League i rundt omkring i Europa. Også i Frankrig, der har fornøjelsen af at møde Danmark i den første Nations League-opgave fredag aften hjemme på Stade de France i Paris.

Men Frankrigs landstræner er faktisk slet ikke tilhænger af placeringen af Nations League-kampene, der falder midt i spillernes normale sommerferie.

- Det er altid en speciel tid. Sæsonen er slut og spillere, der ikke er på landsholdet, holder ferie. Den aften, vi møder Danmark, vil der være nogle spillere, der ikke har spillet i tre uger - og nogle, der ikke har spillet i 15 dage, siger Didier Deschamps til det franske fodboldforbunds hjemmeside og fortsætter:

- Det har uundgåeligt en betydning for det atletiske og fysiske - udover det mentale aspekt i det hele. Så selvom det franske landshold er meget vigtigt, så er det ikke ideelt. Vi kan ikke udrette mirakler, når det kommer til den fysiske forfatning, selvom vi selvfølgelig nok skal sørge for at putte noget brændstof tilbage på tanken.

Frankrig er i Nations League-gruppe med Danmark, Kroatien og Østrig. I juni spilles fire kampe, mens de sidste to kampe venter i september. Du kan se Frankrigs kamp mod Danmark på TV 2 og TV 2 PLAY fredag kl. 20.45.

De Bruyne kritiserer Nations League

Også spillerne selv er kritiske, når det kommer til Nations League-planlægningen. I hvert fald nogle af dem.

Det mest prominente navn, der har stillet sig frem med kritik, er den belgiske Manchester City-stjerne Kevin de Bruyne.

Den nykårede engelske mester går skridtet videre og stiller spørgsmålstegn ved turneringens berettigelse som sådan.

- Nations League er uvigtigt i mine øjne. Vi skal spille kampene, men det virker mest som en turnering med træningskampe. Det er bare glorificerede træningskampe efter en lang og hård sæson. Jeg ser ikke frem til det, siger Kevin de Bruyne ifølge Manchester Evening News og fortsætter:

- Vi har tre ugers ferie på tolv måneder. Folk udenfor fodboldverdenen forstår ikke, hvordan vi spillere har det efter en sæson. Men de behøver heller ikke forstå det, for det ændrer intet. Det giver ikke engang mening at nævne det, for intet ændrer sig alligevel.

Også for de Bruyne og Belgien venter der fire landskampe i juni måned. Belgierne er i pulje med Holland, Polen og Wales.

Du kan følge Nations League på TV 2s platforme med start onsdag den. 1. juni.