Fodbold

Fransk minister giver Liverpool-fans skylden for uro

Den franske sportsminister Amelie Oudea-Castera beklager brugen af tåregas mod familier og børn før finalen.

Liverpool-fans uden gyldige billetter var ansvarlige for de problemer, der opstod indledningsvist før lørdagens Champions League-finale.

Det mener den franske sportsminister, Amelie Oudea-Castera, som giver sin udlægning af årsagen til uroen mandag.

- Først og fremmest skete der det, at der mødte massevis af britiske tilhængere af Liverpool op uden billetter eller med falske billetter, siger hun til den franske radiokanal RTL.

Også unge fra lokalområdet blandede sig i balladen og forsøgte at komme ind på stadion, forklarede Amelie Oudea-Castera.

Ministeren tilføjer, at der ikke var problemer med Real Madrid-fans før finalekampen på Stade de France i Paris.

Hun roser Real Madrid for at have styr på de spanske tilhængere i modsætning til Liverpool, som fejlede i at kontrollere de engelske fans i Paris.

- Liverpool efterlod sine tilhængere på fri fod, det er den store forskel, siger Amelie Oudea-Castera.

Ministeren vurderer, at 30.000 til 40.000 Liverpool-fans mødte op ved stadion uden eller med falske billetter.

- Vi er nødt til at se nærmere på, hvor alle disse falske billetter kom fra, og hvordan de blev produceret i så stort et antal, siger hun.

Sportsministeren skal mandag mødes med repræsentanter fra Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA), fransk politi og fransk fodbold.

Finalen blev udskudt i 35 minutter på grund af tilskuernes vanskeligheder med at komme ind på stadion.

Politiet forsøgte at forhindre fans i at storme ind på stadion uden gyldige billetter. Politiet benyttede sig af tåregas, og det gik også ud over familier og børn.

- Jeg er ked af, at familier og børn var udsat for brugen af tåregas af politiet ved lørdagens Champions League, siger Amelie Oudea-Castera.

Den franske sportsminister oplyste også, at det skal undersøges, hvordan man kan forbedre sikkerheden ved højrisikokampe.

Hun afviser, at Frankrig vil få problemer med at afvikle sportsbegivenheder som næste års VM i rugby og OL i Paris i 2024.

- Jeg er ikke bekymret. Jeg er sikker på, at vi lærer fra alle de ting, vi oplevede lørdag aften og forbedrer det hele frem mod de store begivenheder, siger Amelie Oudea-Castera.