Fodbold

Historiens mest vindende Real Madrid-spiller siger farvel

En rørt Marcelo bekræftede i forbindelse med søndagens Champions League-fest, at han stopper i Real Madrid efter 16 års tro tjeneste.

Man kan ikke sige Marcelo uden at sige Real Madrid. Og det omvendte gør sig næsten også gældende.

For den brasilianske forsvarsspiller har spillet for Real Madrid siden 2007, og i løbet af de 16 år har han etableret sig som klubbens mest vindende spiller nogensinde.

Lørdagens Champions League-triumf mod Liverpool var brasilianerens trofæ nummer 25 med Real Madrid.

Men da Real-spillerne og klubbens fans fejrede Champions League-triumfen hjemme på Santiago Bernabéu søndag aften, annoncerede Marcelo samtidig, at han nu stopper i klubben.

- Det er et vidunderligt øjeblik i mit liv. Jeg slutter ringen her i verdens bedste klub, sagde en rørt Marcelo, da han talte til klubbens fans.

- I dag er ikke en trist dag, men en glædens dag, fordi vi igen har vundet den bedste turnering i verden. Jeg er meget stolt af mig selv, og det samme er min familie. Vi har gennemlevet mange magiske aftener sammen.

- Jeg kan garantere jer én ting: Madrids fremtid er meget lovende med de unge spillere.

Håber at komme tilbage en dag

Den 34-årige brasilianer tilføjede også, at hans forhold til Real Madrid langtfra er slut, da han håber på at "lave noget andet i klubben engang."

Men som spiller er Marcelos tid i Real Madrid altså nu forbi. Marcelo kom til Madrid i 2007 fra Fluminense i hjemlandet.

Backen nåede svimlende 545 kampe for Los Blancos, med hvem han altså vandt 25 titler – heraf fem Champions League-titler. Da forsvarskollega Sergio Ramos forlod Real Madrid i 2021, overtog Marcelo det ærefulde hverv som anfører i Real Madrid.

I de senere år er spilletiden i storklubben dog blevet mere og mere sparsom for brasilianeren, der ej heller fik spilletid i lørdagens Champions League-finale.